Nedović rešio istorijski derbi!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 76:73 u meču 12. kola Evrolige.

Izvor:

Četvrtak, 08.12.2022.

18:00

Nedović rešio istorijski derbi!
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

To je bio prvi "večiti" derbi beogradskih klubova u kontinentalnom takmičenju i četvrti uzastopni poraz Partizana u kontinentalnom takmičenju.

Netipično za crno-bele ove sezone, ali u uvodnih 10 minuta je najbolje funkcionisala odbrana. Doprineli su tome i igrači Zvezde koji nisu imali izgrađene pozicije iz šuteve.

Improvizovana rešenja gostiju nisu donosila rešenja, a prednjačio je Nemanja Nedović koji se u tim trenucima ispromašivao.

Međutim, crno-beli nisu ispratili dobru igru u defanzivi na drugom kraju. Imali su solidnu prednost Obradovićevi igrači, ali daleko manju od one koju su mogli.

Crveno-beli su i po više od tri minuta bili bez koša, Matijas Lesor je dominirao na ofanzivnom skoku, a imali su na kratko i dvocifrenu prednost nakon trojke Kevina Pantera. Nadskočili su igrači Partizana protivnika u prvoj deonici, imali čak 10 uhvaćenih lopti više. Sa izostankom prednosti u tom segmentu igre, istopila se i prednost.

Razigrao se Nedović, a onda i Filip Petrušev pogađa prvu trojku za Zvezdu i donosi izjendačenje svojoj ekipi. Nisu tu stali, pa je sa uspešnim šutevima daleko iza linije 6,75 nastavio Ognjen Dobrić, a bio je tu i raspoloženi Hasan Martin koji je zatvorio reket.

Zvezda je promašila samo dva od 14 šuteva u ovoj četvrtini i tako ne samo nadoknadila zaostatak od devet poena, već na pauzu na poluvremenu otišla sa prednošću od +7.

Prepisao je Partizan kako treba od Zvezde i uzvratio istom merom u nastavku. Ponovo je povukao bek, ovog puta Jam Madar. Pogodio je izraelski košarkaš za tri, a potom iskoristio grešku protivnika i doneo izjednačenje svom timu još pre polovine trećeg dela igre.

Od tog trenutka ulazimo u rezultatsku „klackalicu“. Svaki napad je sa sobom doneo izjednačenje ili preokret, a Zvezda je uprkos tome što je proradio šut Partizana ušla u poslednjih 10 minuta sa prednošću. Nastavilo se u istom ritmu – Partizan je pogađao trojke, dok je Nedović održavao Zvezdu u igru.

Mogla je Zvezda da iskoristi dve uzastopne ukradene lopte Branka Lazića, ali nije. Usledila je serija Partizana koji stiže do plus šest na tri minuta do kraja i činilo se da je to bio preloman trenutak.

Nije tako mislio i Ivanović koji je pozvao tajm-aut, a nakon toga se razogorpadio Luka Vildosa. Najpre trojka za hvatanje priključka, a onda još jedna za izjednačenje.

Imao je Partizan priliku da odlučuje o svojoj sudbini. Panter je bio usamljen na šutu za tri i omašio gotovo ceo koš, a to je umeo da kazni Nemanja Nedović. Promašivao je miljenik "delija", ali nije odustajao. Preuzeo je odgovornost nakon promašenog "floutera" i pogodio za tri na dve sekunde do kraja.

Bio je to i odlučujući pogodak, s obzirom na to da Jam Madar nije pogodio u narednom napadu za izjednačenje.
Upravo je Nedović bio najefikasniji pojedinac na meču sa 20 poena, Luka VIldosa je dodao 14 uz četiri skoka i šest asistencija, a dvocifren je bio i Filip Petrušev sa 10 poena.

Na drugoj strani se istakao Kevin Panter sa 15, dok je Jam Madar imao 14 poena i četiri skoka uz tri asistencije.

Zvezda ne zna za poraz od dolaska Duška Ivanovića i ovo im je bila osma pobeda u nizu, odnosno peta u Evroligi. Trenutno imaju šest pobeda i poraza pred meč sa Žalgirisom.

Što se tiče Partizana, oni sada imaju četiri pobede i osam poraza. Očekuje ih gostovanje Asvelu.

Evroliga, 12. kolo:
Alba – Fenerbahče 75:104
Panatinaikos – Armani 90:77pp
Makabi – Valensija 84:68
Partizan – Crvena zvezda 73:76
Real Madrid – Monako u toku


Petak:
19.00 Žalgiris – Efes
20.00 Olimpijakos – Virtus
20.30 Barselona – Asvel
20.30 Baskonija – Bajern

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

650 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: