Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.09.2017.

21:53

Bertans: Bolju atmosferu prave "Grobari"

Krilo Letonije Davis Bertans istakao je da ga vatrena atmosfera pred oko 12.000 Turaka u Ulker areni nije mnogo dotakla jer je igrao pred boljom.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bertans: Bolju atmosferu prave
Foto: FIBA.com

"Bolja je atmosfera u Beogradu. Samo Grobari", rekao je Bertans srpskim medijima posle meča.

Letonija je savladala Tursku 89:79 u derbiju prve runde Evrobasketa i poslala Srbiju na prvo mesto u Grupi D i lakši put u nokaut fazi.

"Dogovorili smo se u svlačionici da ne reagujemo na njihov haos. Da ne igramo haotično u odbrani, da igramo pametno i to smo radili. Igramo bolje iz utakmice u utakmicu, što je vrlo važno za nastavak takmičenja i utakmicu protiv Crne Gore. Prvo treba da se odmorimo, a onda spremimo za njih", rekao je Bertans.

Uoči ove utakmice Bogdan Bogdanović je rekao da će navijati za Letoniju upravo zbog bivšeg saigrača iz reprezentacije.

"Nije bilo kontakta sa igračima iz Srbije. Svaka ekipa igra za sebe, ne misli na druge. Srbija je dobila, osvojila prvo mesto. Navijam za Srbiju kad ne igra protiv nas", zaključio je krilni igrač San Antonio Sparsa.

Letonija će u osmini finala igrati sa Crnom Gorom (nedelja, 11:30h), dok će rival Srbiji biti Mađarskav (nedelja, 14:15h). Dva tima se ne mogu sresti do potencijalnog finala.

Parovi osmine finala EP:

Subota:
11:30 Slovenija – Ukrajina
14:15 Nemačka – Francuska
17:45 Finska – Italija
20:30 Litvanija – Grčka

Nedelja:
11:30 Letonija – Crna Gora
14:15 Srbija – Mađarska
17:45 Španija – Turska
20:30 Hrvatska – Rusija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu