Nova vest
Fudbal

Subota, 12.06.2021.

17:00

Fudbal u senci nemilog događaja – istorijska pobeda Finske

Fudbaleri Finske savladali su Dansku 1:0 (0:0) u meču prvog kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Fudbal u senci nemilog događaja – istorijska pobeda Finske
EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Fudbal je u subotu bio u drugom planu.

Utakmicu su obeležile nemile i jezive scene, ali je najbitnije da je Kristijan Eriksen pobedio u najvažnijoj životnoj utakmici.

Pao je Eriksen u 43. minutu na travu Parkena i ležao je nepomično.

Simon Kjer je odmah pritrčao i izvadio mu jezik, dao mu veštačko disanje i tako uradio veliki posao. Saigrači su okružili Eriksena, a zatim je lekarska ekipa prišla u pomoć i preko 20 minuta reanimirala Danca.

Na nosilima i sa bocom kiseonika iznet je sa terena i prevezen u bolnicu koja je na pet minuta od stadiona, gde je stabilizovan.

Preko video poziva čuo se sa saigračima iz reprezentacije i saopštio im da želi da oni nastave utakmicu, koja je bila prekinuta i delovalo je da se neće nastaviti.

Na kraju, UEFA je donela odluku u dogovoru sa Dancima i Fincima da se meč nastavi i posle skoro dva sata prekida, svi su se vratili na teren i meč je nastavljen od 43. minuta.

Igralo se dva regularna minuta i dva nadoknade, a pauza za poluvreme bila je samo pet minuta.

Danska je odlično krenula kao i u prvom poluvremenu, kada su ''bombardovali'' golmana Finske Hradeckog, koji je u prvih 25 minuta utakmice sve odbranio.

Delovalo je da će se nastaviti u istom ritmu, a onda šok za Dansku.

Pohjanpalo postiže prvi gol u istoriji za Finsku na Evropskim prvenstvima i pogotkom glavom u 60. minutu donosi vođstvo Fincima.

Danska je imala priliku da izjednači u 74. minutu, kada je Arajuri srušio Poulsena u kaznenom prostoru, a Entoni Tejlor pokazao na belu tačku.

Hojbjerg je šutirao penal veoma slabo i odbranio mu je Hradecki.

Na kraju je Hradecki bio junak Finske – sačuvao je svoju mrežu do kraja i tako su plavo-beli upisali istorijsku pobedu na debiju na Evropskom prvenstvu.

Meč i sve detalje ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d