Arnautović: Ovo više nema veze sa fudbalom

Napadač Austrije Marko Arnautović bio je vidno razočaran posle eliminacije sa Evropskog prvenstva od Italije.

Izvor: SS

Nedelja, 27.06.2021.

08:32

Arnautović: Ovo više nema veze sa fudbalom
EPA-EFE/Catherine Ivill

U subotu uveče je Austrija stigla do produžetaka na "Vembliju", ali je ipak poklekla i izgubila sa 2:1.

U 66. minutu Arnautović je postigao gol koji je poništen odlukom VAR-a zbog ofsajda.

"Teško mi je da nađem prave reči. O ovoj VAR priči razgovarali smo dovoljno često: više ne možete biti srećni zbog gola, uvek morate da čekate dok neki ljudi nešto ne odluče, bilo da je to ofsajd, ili gol, ili faul. To više nema nikakve veze sa fudbalom. Ali, to moramo da prihvatimo, meni lično je izuzetno teško. Jer mislim da se oni ne bi vratili nakon tih 1:0. Znamo da imaju svoje kvalitete, da su dobro igrali, da je ovo jak protivnik, ali...", neutešan je bio Arnautović.

Austrijanci su besni jer su u regularnom delu tražili i penal, kada je jedan njihov igrač dobio udarac laktom u glavu u kaznenom prostoru, ali je prethodno bio ofsajd.

"Na kraju smo bili veoma raspoloženi, ali nismo imali sreće. Da smo imali makar malo sreće, pobedili bismo Italiju posle 90 minuta. Odigrali smo zaista dobro i stvarali šanse, ali mogli smo bolje da završimo u pojedinim situacijama. Pohvale celom timu i svima koji su učestvovali u ovom turniru", rekao je posle utakmice Arnautović.

Italija će u četvrtfinalu 2. jula u Minhenu igrati protiv boljeg iz duela Belgija – Portugalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: