Akinfejev vidi put do vrha

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

21:32

Default images

Golman reprezentacije Rusije Igor Akinfejev uveren je da je ruski tim sposoban da, nakon što je stigao tako blizu do vrha, ostvari san i osvoji titulu prvaka Evrope. Rusi u četvrtak u Beču igraju sa Španijom za mesto u finalu, a Akinfejev kaže da, iako u početku nije verovao, sada može da vidi Rusiju u borbi za pobednički pehar. Rusija je u prvom kolu izgubila upravo od Španije, sa 4:1, u porazu koji je skoro obeshrabrio 22-godišnjeg golmana reprezentacije Rusije.

"Posle početnog poraza u mislima nam je bio samo debakl. Da mi je neko tada rekao da ćemo dobiti sledeće tri utakmice, ne bih mu poverovao. Psihologija je izuzetno bitna u tim trenucima. Tim tada može da se raspadne, što se desilo Grcima posle poraza u prvom meču. Mi smo, sa druge strane, uspeli da se vratimo i borimo do kraja", izjavio je Akinfejev.

On tvrdi da je poraz od Španije rezultat njihovih grešaka, ali da je srećan što su Španci prošli Italiju u četvrtfinalu i pružili im šansu za revanš.

"Tri od četiri gola koja smo primili u prvom kolu su postignuta posle naših grešaka. Igračima poput Toresa i Vilje ne smete da ostavite slobodan prostor, jer će ga sigurno iskoristiti. Ipak, uspeli smo da se vratimo i niko od nas ne odustaje. Želimo još da slavimo, iako je rano da razmišljamo o finalu".

"Italija me nije impresionirala u četvrtfinalu. Igraju previše defanzivno i skoro uopšte ne idu napred. Interesantnije je kada igrate protiv Španije, koja igra napadački. Imaju vrhunske igrače i od njih možete mnogo toga da naučite".

O duelu sa Ikerom Kasiljasom, Akinfejev kaže:

"Tu nema duela. Mi smo različiti igrači. Možda su pojedini delovi naših karijera slični, jer smo obojica počeli vrlo rano, ali to je to. Ko god primi manje golova, ide u finale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: