Roseti sudi finale

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2008.

14:57

Default images

Italijanski arbitar Roberto Roseti određen je za glavnog sudiju finalne utakmice Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. Finale je na programu u nedelju, na stadionu "Ernst Hapel" u Beču, a za mesto u meču za titulu boriće se Nemačka i Turska, odnosno Španija i Rusija.

Roseti je delio pravdu na prvoj utakmici turnira, Švajcarska – Češka, a bio je glavni sudija i na četvrtfinalnom okršaju Hrvatske i Turske. U finalu će mu asistirati zemljaci Alesandro Griseli i Paolo Kalkanjo, dok će u rezervi biti Šveđanin Peter Frojdfelt.

Roseti je zvanični arbitar Fife i Uefe od 2002. godine, redovno sudi utakmice Lige šampiona, a delio je pravdu i na tri utakmice Svetskog prvenstva u Nemačkoj, 2006. godine,

Poznati su i arbitri polufinalnih utakmica. Duel Turske i Nemačke, koji je na programu u sredu, sudiće Švajcarac Masimo Busaka, dok će na utakmici Rusija – Španija, u četvrtak, glavni arbitar biti Belgijanac Frank de Bleker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: