B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

23. jun 2008. | 13:33

Italijanski mediji nisu pokazali preveliko razočaranje i bes zbog poraza svoje fudbalske selekcije protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a prema oceni rimske "Republike" protivnički tim je "samo za dlaku" bio bolji od "azura". Kritike italijanskih medija uglavnom su upućene na "adresu" selektora Roberta Donadonija.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"Najslabija tačka italijanskog tima bio je napad. Jednostavno, Donadoni nije imao jasnu napadačku viziju. S druge strane, u ekipu se uvukao strah od eventualnog poraza", tvrdi "Republika".

"Gazeta delo Sport" je prenela podrugljivo skandiranje Španaca na ulicama Madrida neposredno posle četvrtfinalnog meča :"Toni, gde si sada?"

Mediji prenose i izjavu predsednika Italijanske fudbalske federacije Đankarla Abetea koji priznaje da italijanski tim nije "pokazao pravi potencijal", uz konstataciju da su svi "očekivali mnogo više".

U italijanskim listovima se provlači i ideja o eventualnoj smeni Donadonija i mogućem povratku Marčela Lipija za kormilo "azura", ali aktuelni selektor poručuje da mu "ne pada na pamet da podnese ostavku".

Priredio/la: AK

Postojeći komentari (7) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI