L'Ekip: Murinjo najbolje rešenje

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2008.

11:23

Default images

Portugalac Žose Murinjo bio bi najbolje rešenje za selektora fudbalske reprezentacije Francuske smatra francuski sportski magazin "L'Ekip" koji optužuje Rajmonda Domeneka da je najveći krivac što su Francuzi već posle prve faze takmičenja napustili Euro 2008.

Drugi na "listi želja" ovog sportskog magazina je Hrvat Slaven Bilić jer bi on "doneo neophodnu mladost i svežinu" tvrdi "L'Ekip".

Domenek je običan glumac. Pritom na prvenstvo je odveo tim pun staraca i ovakav epilog, koji je razljutio naciju, je logičan - tvrdi "L'Ekip".

"Za razliku od Domeneka Murinjo nije glumac. On je trenerska zvezda kakva je u ovom trenutku neophodna Francuskoj. Uz to konferencije za novinare sa Murinjom ne bi bile tako sterilne kao sa Domenekom" piše ovaj sportski magazin naglašavajući da je Murinjo samo želja jer je on već potpisao ugovor sa milanskim Interom.

Što se Bilića tiče "L'Ekip" smatra da bi on "trikolorima doneo svežinu, jer nema sumnje da je došlo vreme za mladu krv u reprezentaciji prepunoj tridesetogodišnjaka. Bilić je svojom maštovitošću i energijom doveo Hrvatsku do statusa najpozitivnijeg iznenađenja EP.

Na njegovom spisku sigurno ne bi bilo mesta za Tirama, Sanjola i drugih koji su davno prešli svoj zenit", zakojučuje "L'Ekip".

Pored Murinja i Bilića na listi želja francuskog sportskog mazina našli su se još Holanđanin Gus Hidink na trećem, Šveđanin Sven Goran Erikson na 4, i Rud Gulit (Holandija) na 5. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: