B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

23. jun 2008. | 11:20

Reprezentacija Italije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu porazom od Španije u četvrtfinalu, a meč u Beču verovatno će biti poslednji za Roberta Donadonija na klupi "azura", prenose italijanski mediji. Donadoni je glavni krivac za eliminaciju sa turnira u Austriji i Švajcarskoj, smatra italijanska štampa, a zameniće ga Marčelo Lipi, trener koji je predvodio Italiju do vrha na Mundijalu u Nemačkoj, 2006. godine.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"Italijo, Lipi se vraća!", je naslov lista "Corriere dello Sport", dan nakon poraza od Španije na penale.

"Španija je bila bolja i pobedila. Donadoni ide. Pozdravite trenera osvajača Svetskog prvenstva", piše "Corriere dello Sport".

Donadoni je preuzeo selektorsku funkciju rerpezentacije Italije 2006. godine, upravo od Lipija, a pred početak Evropskog prvenstva produžio je ugovor na još dve godine, iako rukovodstvo Fudbalskog saveza Italije već sada može da iskoristi opciju raskida ugovora.

"Donadonijeva vladavina trebala bi da bude gotova posle Fabregasovog penala", piše novinar "La Gazzetta dello Sport".

Posle 90 i 120 minuta četvrtfinalnog duela u Beču bilo je 0:0. U dramatičnoj penal-završnici, jedanaesterce nisu iskoristili De Rosi i Di Natale, a penal za pobedu Španaca postigao je Fabregas u petoj seriji.

"To je bio kraj tima koji podseća na svog trenera. Iskren i ponosan, ali suviše skroman u ambicijama i kvalitetu", navodi se u tekstu "La Gazzetta dello Sport".

Na pitanje da li će posle poraza od Španije podneti ostavku, sâm Donadoni je odgovorio: "Apsolutno ne. Nema razloga. Mi smo izgubili utakmicu na penalima. To ne bi imalo smisla".

On je odbacio izgovore za eliminaciju kao što je povreda kapitena Fabija Kanavara pre početka EP i što su se prošle godine oprostili od reprezentacije Frančesko Toti i Aleksandro Nesta.

Donadoni je demantovao optužbe da je njegova ekipa igrala suviše defanzivno i da su njegovi igrači bili umorni.

"Posle teške sezone, teško je videti tim koji igra briljantno", rekao je selektor italijanske reprezentacije.

Postojeći komentari (4) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI