Tužan kraj za Van der Sara

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2008.

14:27

Default images

Golman reprezentacije Holandije Edvin van der Sar odigrao je u subotu protiv Rusije poslednji meč za nacionalni tim. Iskusni golman kaže da je oproštaj od holandskog dresa bio posebno bolan, nakon četvrtfinalnog poraza od Rusa (3:1) i eliminacije sa Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

"Do ovog meča, sve je išlo kako treba. Dobili smo brojne pohvale, sa svih strana, ali nismo mogli da napravimo korak dalje do polufinala i finala, i to boli", rekao je 37-godišnji golman Holandije i Mančester Junajteda.

"Rusi su nas pritisli, naročito u prvom poluvremenu. U produžecima sam, međutim, osetio da možemo da pobedimo ukoliko izdržimo do penala", dodao je Van der Sar, koji je prošlog meseca izašao kao pobednik u penal završnici finala Lige šampiona protiv Čelsija u Moskvi.

Van der Sar je tokom internacionalne karijere zabeležio čak 128 nastupa u narandžastom dresu, a poslednji meč završio je porazom od ekipe predvođene Gusom Hidinkom, trenerom koji ga je 1995. godine po prvi put pozvao u reprezentaciju.

"Zaista sam uživao u igrama za reprezentaciju, ali mi je sada dosta", rekao je Van der Sar i dodao da u Mančesteru planira da ostane još godinu dana, posle čega će verovatno završiti igračku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: