Turski hakeri napali hrvatski sajt

Izvor: AK

Subota, 21.06.2008.

16:12

Default images

Turski hakeri su "napali" internet stranice hrvatskog ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija za vreme utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu između njihove reprezentacije i Hrvatske. Kako su javili su hrvatski mediji, hakeri su tokom prvog poluvremena zamenili sadržaj naslovne internet stranice Ministarstva i na nju ubacili tursku zastavu.

Portparol Ministarstva Mario Dragun izjavio je da se radilo o četvrtom ili petom pokušaju turskih hakera poslednjih dana, a ovaj tokom utakmice u petak uveče je bio prvi uspešan.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova je privremeno isključilo server kako bi svoju stranicu vratio u ispravan oblik i podigao njenu sigurnost, a očekuje se da će sajt proraditi u toku vikenda.

U utakmici koja je ličila na na triler, Turska je pobedila sa 3:1, boljim izvodjenjem penala, pošto je regularni tok završen bez golova, a produžeci sa 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: