Van Basten uživa u svakom trenutku

Izvor: AK

Subota, 21.06.2008.

15:49

Default images

Kao i mnogi drugi selektori, i Marko Van Basten je objavio povlačenje sa klupe reprezentacije Holandije pošto se završi EURO 2008. Uoči meča četvrtfinala koje Holandija igra sa Rusijom u Bazelu, Van Basten tvrdi da bi "svaki meč mogao da mu bude poslednji, i da zato uživa u svakom trenutku." Holanđanin je prokomentarisao i svog sunarodnika, selektora Rusije Gusa Hidinka, koji ga je svojevremeno savetovao da postane trener. "On nije razlog zbog kojeg sam u poslu, ali mi je tu mnogo pomogao", rekao je Van Basten.

"Hidink ima mnogo iskustva i odličan je trener. Dobar je primer svima nama, koji smo se trudili da ga sledimo", dodao je selektor "narandžastih".

Van Basten je i sâm bio povod za slavlje Holandije pre dve decenije kada je kao igrač postigao gol u finalu protiv Sovjetskog Saveza i omogućio Holandiji da podigne trofej prvaka Evrope.

Sada, posle tri odlične partije Holandije na EURO 2008, koja je grupu prošla kao prva, i sa maksimalnim učinkom od devet bodova, Van Basten ne oseća pritisak pred četvrtfinale sa Rusijom. Za razliku od njega, njegovi igrači su pod pritiskom zbog pobede od pre dvadeset godina, i žele da ponove nacionalni uspeh.

"Bilo je to pre dve decenije, veoma davno. Vreme je da to uradimo ponovo, jer svakako želimo da osvojimo turnir", rekao je Rafael Van der Vart.

Van der Vart je dodao da oprez takođe postoji.

"Do sada smo bili stvarno dobri na turniru, ali ako izgubimo od Rusije, idemo kući. Barem meč počinjemo sa više samopouzdanja. Rusija je veoma dobra, igraju brz fudbal, i Andrej Aršavin je odličan igrač. Dobri su u napadu, tako da ćemo morati da budemo oprezniji nego inače", dodao je Van der Vart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: