Portugal - Nemačka (20.45)

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2008.

01:21

Default images

Fudbaleri Portugala i Nemačke sastaju se u četvrtak (20.45) u prvoj utakmici četvrtfinala na 13. šampionatu Evrope u Austriji i Švajcarskoj. Trener Portugala Luiz Felipe Skolari izvadio je iz džepa list papira na konferenciji pred meč i počeo da čita: “Broj 17 Nemačka -198 centimetera, broj 13 – 188, Klose – 182, broj 21 – 195. Moram da budem zabrinut zbog toga. Moji igrači su vosoki 115, 120 centimetera”. Bio je to komičan momenat koji ipak opisuje glavne brige Portugalaca pred ovaj duel.

“Moramo nekako da pronađemo način da zaustavimo Nemce u prekidima”, rekao je Skolari čiji igrači su u proseku niži sedam centimetara od Nemaca. Ipak, Brazilac takođe zna da Nemci imaju kvaliteta i na zemlji, počevši od igrača sa kojim će raditi u Čelsiju.

“On je sjajan igrač, sa puno tehničkih mogućnosti. On je jedan od najboljih pojedinaca na turniru”, rekao je Skolari za kapitena Nemačke Mihaela Balaka koji je postigao jedini gol za svoj tim protiv Austrije.

Balak je bio suspendovan u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine kada je Skolarijev Brazil pobedio Nemačku 2:0, dok će na ovoj utakmici trener Joakim Lev biti suspendovan. Na klupi će biti pomoćnik Hans-Diter Flik i trener golmana Andreas Kepke. Tim menadžer ekipe Oliver Birhof kaže da neće biti lako bez Leva na klupi.
AP
“Treneri reaguju instiktivno u toku meča, a pošto to u ovom slučaju neće biti moguće, biće izuzetno važno da Lev dobro postavi taktiku pre utakmice”, rekao je Birhof.

To će takođe uključiti i instrukcije o tome kako zaustaviti Kristijana Ronalda.

“On je najbolji igrač na svetu. Nikada ga ne možete sačuvati svih 90 minuta, ali biće izuzetno važno da odbrana i sredina terena stoje blizu kada on ima loptu”, smatra Birhof.

U timu Nemačke moćiće da zaigra Bastijan Švajnštajger koji se vratio nakon suspenzije. Ostaje da se vidi da li će on igrati umesto Frica na desnoj strani, ili umesto Podolskog na levoj. Jošjedan problem za Nemce je Frings koji je protiv Austrije polomio rebro. Birhof misli da Hiclšperger može da zameni kapitena Verdera. Navijačima Nemačke ipak neće biti potrebno podsežanje na nedostatak Fringsa protiv Italije pre dva leta.

Sa druge strane, Skolari će na teren izvesti isti tim koji je počeo protiv Turske i Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: