Sjajna Rusija u četvrtfinalu

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

22:40

Default images

Fudbaleri Rusije pobedili su Švedsku 2:0 u odlučujućem meču D grupe na šampionatu Evrope, i tako se plasirali u četvrtfinale. Golove za tim Gusa Hidinka, koji je prikazao sjajnu igru na ovoj utakmici, postigli su Pavljučenko u 23. i Aršavin u 49. minutu meča. Protivnik Rusa u borbi za polufinale biće ekipa Holandije koja je u C grupi osvojila maksimalnih devet bodova.

Prvi put u ekipi našao se i Andrej Aršavin, i to je bilo veliko pojačanje za Ruse. Na drugoj strani u startnih 11 našao se Zlatan Ibrahimović koji se oporavio od povrede.

Rusi su tokom svih 90 minuta bili znatno bolji rival. Pokazali su sjajan, brz i efikasan fudbal, i Holanđanima sigurno neće biti lako u četvrtfinalu. Prva prilika viđena je u 13. minutu. Anjukov je dobro centrirao sa desne strane, aršavin je zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla za malo pored gola.

Dva minuta kasnije Rusi su ponovo bili u naletu Pavljučenko i Anjukov dobro su kombinovali, napadač Zenita je centrirao, a Biljaletdinov je loše zahvatio loptu i prilika je propala.

Činilo se tada da bi Šveđani mogli da iskoriste promašaje protivnika, ali Rusija je toliko dobro igrala da je to bilo nemoguće i gol je pao u 23. minutu.
AP
Šemsov je prošao po desnoj strani i dodao do Anjukova, ovaj je uputio lepu povratnu u srce šesnaesterca, a tamo je neumoljiv bio Riman Pavljučenko i Rusi su zasluženo poveli. Nakon tog gola Šveđani nisu mogli više da kalkulišu, ali su već dva minuta kasniej mogli da prime još jedan gol.

Biljaletdinov je pokušao posle dodavanja Pavljučenka, ali je njegov udarac išao pravo u Isaksona. Do kraja prvog dela nije više bilo golova, a Šveđani su zapretili tek u 43. minutu. Akciju Ibrahimovića i Ljungberga osujetio je Igor Akinfejev.

Početkom drugog poluvremena očekivali su se žestoki naleti Šveđana prema golu Akinfejeva, ali su Rusi u maniru najiskusnije ekipe postigli gol već u 50. minutu. Bila je to fenomenalna akcija Hidinkovog tima. Žirkov je dobio odličnu loptu na desnoj strani, i sjajno je zavrnuo na peterac gde se našao Aršavin, i Isakson je ponovo savladan.

Poslednji četvrtfinalista na ovom šampionatu se već tada mogao predvideti, a Rusi su to i potvrdili izuzetno zrelom igrom do kraja. U preostalih 40 minuta nije bilo puno uzbuđenja, i Rusi će za tri dana protiv Holandije pokušati da naprave veliko iznenađenje i plasiraju se u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: