Sreda, 18.06.2008.

22:40

Sjajna Rusija u četvrtfinalu

Izvor: B92

Sjajna Rusija u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Damjan

pre 15 godina

Ovo je bila najbolja partija jedne ekipe na euru, bez sumnje. Strahovita igra.
P.S. Gde su sad strucnjaci koji su posle prvog kola rekli da Rusija nema pojma :)

Rvat

pre 15 godina

@miloSh

Je majke mi, baš sam se smijao kad sam pročitao komentar (brzo sam pisao pa sam napravio nekoliko grešaka a još i ovu 'fatalnu', hehe)

I samo još da kažem, zbog OVOGA 'Komentari koji sadrze vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92' je b92 miljama ispred svog 'medijskog partnera' a i brojnih drugih Hr sajtova, neka se ugledaju na b92! Zaista mi je odvratno vidit hrpu psovki i vrijeđanja koji ovdje srećom nisu dopušteni.

Pozdrav svima

On Vacation

pre 15 godina

TOOOO0 BARCO RUSI!!!
Znao sam da ce da pobede,pokazali su potencijal u prva dva meca. Gde su sada fudbalski
'strucnjaci', koji su pisali da rusi nemaju igru i da su ocajni... Pa kamo lepe srece da mi nemamo pojma kao oni, gde bi nam bio kraj.
E breee oni otkidaju, povezuju pasove ko da igraju sony playstation, probijaju sa svih strana,looodilooo. Oni su bre za nas Brazilci... Ljudi jednostavno ZNAJU da igraju fudbal... SVAKA CAST!!!
NARAVNO da cu da navijam za ruse, jer su oni predstavnici pravoslalja u 1/4 finalu...
N A P R E D B R A C O!

Никола

pre 15 godina

@свим критичарима

Да није можда италијани балвани,када су промашили 5-6 добрих прилика,а да је Тони фудбалска незналица.Стварно патетично.

pinkerton

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.
(Milutin, 19. jun 2008 10:15)

Naravno da Hrvatska treba biti sretna ako se dokopa polufinala, ali ti si to predstavio gotovo kao neuspjeh:)...svaka od ovih ekipa (i Turska) ima šanse doći do kraja, jel ovo je najbolje prvenstvo ikad. Čast i zadovoljstvo nam je što smo tu gdje jesmo:)
Pozdrav iz Zagreba

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

@ sss! Osim što ti fali jedno slovo fali ti i daska u glavi,nastavi da navijaš za Tursku a ja odo na marendu,burek ofkors a možda i dva...

Milutin

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.

pinkerton

pre 15 godina

Kakva utakmica!!! Ovi Rusi su nevjerojatni, igraju kao Zenit; ma za nekoliko godina će biti kao Nizozemska. Fantastično..zanimljivo, jedino iz naše grupe su se obje ekipe kvalificirale u četvrtfinale; nije prebitno, al fora je..
Pozdrav iz Zagreba

Ništa nije lako,osim kada gledaš sa strane.

pre 15 godina

Nakon što je Hrvatska kao prvoplasirana reprezentacija iz kvalifikacijske skupine E izborila nastup na Europskom prvenstvu, ostavivši iza sebe Rusiju i Englesku, našlo se i takvih zlih jezika koji su pokušali omalovažiti ovaj veliki uspjeh ocjenama kako je upravo naša skupina bila slabija od ostalih. Pravu istinu i potvrdu težine hrvatskog puta do Europskog prvenstva ponudio je prvi krug natjecanja u Austriji i Švicarskoj. Hrvatska i Rusija jedine su momčadi iz iste kvalifikacijske skupine koje su izborile plasman u četvrtfinale.

Od svih sedam kvalifikacijskih skupina za ovo Europsko prvenstvo, samo skupina E u četvrtfinale je dala dvije reprezentacije. Osim Hrvatske, koja je svoje mjesto među osam izborila i prije posljednjeg kola, večeras je to uspjelo i Rusima koji su u Austriju i Švicarsku doputovali upravo zahvaljujući hrvatskoj pobjedi na Wembleyu. Iz svih ostalih skupina nastavak je natjecanja izborila tek po jedna reprezentacija.

SAMO DA SE NEKI PODSJETE,KOJI SVAKI HRVATSKI USPJEH OMALOVAŽAVAJU.TAKO JE TO I SA OVOM GRUPOM NA EURU.

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

čestitam Rusiji,navijali smo svi za vas u Hrvatskoj.Ako ne pobijedite Nizozemsku a mislim da možete mi ćemo to odradit,sigurno neće biti ko u Splitu na prijateljskoj.Navijamo i dalje za vas,pokazali smo svima zašto Englezi nisu na prvenstvu

baki

pre 15 godina

arsavin nece nigde iz zenita...on je njihovo dete i simbol kluba, a u fudbalu nema tih para koje mogu da impresioniraju "GAZPROM" (zato ce c.ronaldo u madrid posto MU ima oko milijardu duga). Sevilja je vec pokusala pre par godina ali im je ponudjen kerzhakova posto arshavin nije na prodaju.
A za vrlog eksperta Zivadinovica nije Zirkov nego Žirkov

BorkoSavic

pre 15 godina

Ako sam rekao da je Holandija blagi favorit,mislio sam na to da Rusi umeju bezrazlozno da se opuste,sto se videlo i juce ,u finisu prvog dela.To kod lala nije slucaj.Ruska sansa je holandska odbrana,kojoj su i Italijani i Francuzi stvorili dosta sansi.Van Der Sar i smotani napadaci rivala su mnogo pomogli da ne prime vise od jednog gola.A da i nedosudjen cist penal za Francuze kod 1:0,sto je priznao i Ojer-igrac koji ga je i skrivio.Dakle,ako Rusi uspostave svoju brzu igru u napadu imaju velike sanse!

doktor Zhivago

pre 15 godina

nije "ribjata" vec rebjata,ali to nema veze sa odlicnom igrom Rusije.Protiv Holandije ce biti totalni fudbal,naravno Holandezi su blagi favoriti,ali samo zbog bolje odbrane.Problemi u zadnjoj liniji rusa nisu nigde nestali,matori grci i svedi sa bolesnim Ibrom nisu mogli da ih kazne,ali holandezi hoce.ps.jedna interesatna informacija je da Hidinku ugovor placa Abramovic preko svoje "Akademije fudbala"i da pred prvenstvo nisu hteli da mu produze ugovor,kao dok ne vide rezultate,bojim se da ce jevrej morati da se otvori malo vise posle ovog istoriskog uspeha ruslanda :))

MrNO

pre 15 godina

A kad Holanđani tresnu na zemlju ima sve da zveči...
Igrali su sjajno, lepo za oko ali gol iz svakog šuta... brat-bratu, mnogo je!
Samo hrabro pravoslavci!

Sir Percival

pre 15 godina

Bravo Rusi. Navijao sam za vas od početka. Znao sam da ona utakmica protiv Španjolaca nije vaša prava slika. Pokazali ste igru vrlo sličnu našuj reprezentaciji. 120% na svakog igrača, borba za svaku loptu i brojne šanse uz 11-12 pretrčanih kilometara na tekmi. Kada uz ovakvu igru i izgubiš nekako ti nije žao.

Sasha LFC

pre 15 godina

Ocekivao sam da ce Rusija dobiti Svedsku. Njihov visok poraz od Spanije je usledio samo zbog toga sto su igrali krajnje ofanzivno a odbrana im je ocigledno slabiji deo ekipe. Plasim se da im se to ne osveti i protiv Holandije ali povratkom Arsavina mogu da daju svakome dva, tri gola a pogotovo Holandiji koja od odbrane ima jedino izvanrednog golmana. Inace Arsavin je jednostavno fantastican fudbaler. Za mene je enigma kako vec nije na ostrvu. Samo tamo zasluzuje da igra, nista manje. Eh, jos da se Rafa doseti pa da ga dovede u Liverpul, gde bi nam bio kraj.

Jedva cekam mec Holandija-Rusija. To bi trebao da bude vatromet golova i fantasticnih poteza.

tomatomic

pre 15 godina

ala ih razbise Rusi,ni Ibrahimovic ni Larson ni Ljunberg nisu mogli nista da urade sa ovako mocnom ekipom,bas mi drago zbog Rusa i sto kaze jedan komentar steta sto jedna od ove dve reprezentacije kakve su Holandjani i Rusi moraju da se oproste od sampionata vec u cetvrtfinalu,ali mislim da je red na neke reprezentacije koje do sada nisu imale mnogo uspeha da urade nesto na Evropskom prvenstvu,i verujte mi na reci sada su Italijani najopasniji,kada su prosli na onakav nacin grupu,od njih se moze svasta ocekivati,to se odnosi i na Turke....u svakom slucaju srecno Rusima i Hrvatima jer za njih navijam od pocetka sampionata

herc

pre 15 godina

Rusi=jako jaka ekipa, uz Hrvatsku navijam za njih (još da sam bio u Rusiji kad je Hrvatska pobijedila Englesku još uz to da sam imao jedan kamion hrvatskih dresova bio bih danas bogat čovjek ;-)) Nego za koga ćete navijati sutra u utakmici CRO-TUR???

Danish

pre 15 godina

Cestitke Rusima na sjajnoj igri ali mora se primetiti da su ipak drugorazredni tim na psiholoskoj bazi. Onoliko sansi ne realizovati...to mogu samo psihicki nezreli fudbaleri koji bljesnu na momente (sa Svedjanima)ali su apsolutno nespremni za vrhunski rezultat, zavrsnica im je nula. Dva gola samo?! Iskoriscenost stopostotnih sansi 10 procenata?!Neozbiljnost i lezernost u zavrsnici!Danasnji fudbal to ne tolerise. Protiv Lala nemaju sansi.

noName

pre 15 godina

Neznam zašto se uvijek netko nadje na svakakvim forumima koji uvijek ima razlog protiv nečega dobrega. Tipa nisu rusi tako dobri ovi su loši i slično. Sinoć je rusija odigrala odlično, pa koliko šveđani bili loši. Ovo pišem iz razloga što po svim forumima ne samo srpskim i hrvatskim nego i stranim uvijek se nadje netko da omaložava uspijeh pobjednika i nalazi neke preglupe razloge zašto su oni pobijedili. Tako čitam o tome koliko su ovi i oni loši a pobjednici su. Tako da često čitam o lakoj skupini di je bila hrvatska a izgleda da je jedina dala dva četvrtfinalista koji igraju jedan za oko jako dobar nogomet. Mislim da će tekma rusija- nizozemska biti ludnica, treba vidjeti što će lisac guss napraviti svojima. Sigurno ih dobro poznaje :-) Nogomet je na EURU odličan, a rusi su odlični, igraju ko i Zenit u kupu UEFA.

Boris Arizona

pre 15 godina

Stvarno im je mocna himna, sto je rekao jedan kolega u komentaru. A ni ja nisam Rusofil, ali sam danas navijao za Ruse, igrali su fantastican fudbal.

smrda

pre 15 godina

sta ste se primili, uspeli su da pobede bezidejne Svedjane i pokazali da i pored dobre igre nisu u stanju da postignu vise od dva gola. Koliko su 'jaki' videcemo protiv Holandije. 'Petarda'?

dragan

pre 15 godina

Semak, Zirkov, Zirjanov, Arsavin... sjajni, ali bas sjajni igraci, leprsavi, atraktivni, milina ih je bilo gledati!!! Kad dodamo tu i Hidinka mislim da ce se Holandjani ozbiljno namuciti. Tipujem na Rusiju!

zoran

pre 15 godina

Ko je tokom godine gledao utakmice ruskog prvenstva, pa cak i utakmicu sa Spanijom ne moze biti iznenadjen. Igraju kolektivno,brzo,u jakom tempu, tehnicki su odlicni,
fali im samo malo iskusta i Pogrebnjak, a onda bi im finale bilo granica.

Nikola

pre 15 godina

Nek se jave sada oni koji su lupali kako Rusi nemaju veze. Bravo Rusi i samo napred. Nazalost mislim da ce Holandjani da ih rasture ali i cetvrt-finale je dobar ucinak.

skandinavac

pre 15 godina

Pa sa onakvom odbranom i smotanim bekovima koji su na nivou podrinjsko-kolubarske lige i nije bilo tesko igrati,swedjanima treba novi selektor ,sa ovim nikad nista nece uraditi vec 5 puta se plasiraju zaredom na velika takmicenja ali bez imalo uspjeha sve se svelo na dobar humor Zlatana i to je to ..rusi ?
potopice ih holandjani bar sa 3-0..ovo nije mjerilo jer je svedska igrala najslabije u poslednjih 50 -godina,

Gajetano

pre 15 godina

Najbolje prvenstvo ikad sa velikom koncentracijom fantasticnih ekipa, igraca, trenera i utakmica!

Nekad su kvalitetom iskakale po jedna, dve ekipe na prventsvu (i obicno nisu uspevale da osvoje isto), a sada ih ima toliko da jedni Italijani, Nemci, ili Francuzi (koji uvek drmaju na slicnim manifestacijama), deluju sasvim prosecno ako ne i pateticno...

Fenomenalno je da su jos u kvalifikacijama po grupama ispale sve tzv. takticke (citaj "bunker") ekipe, sa svojim istaknutim predstavnicima u Grckoj, Rumuniji, Svedskoj, Poljskoj, i slicnim drvosecama. Pobedio je napadacki, kreativni, TOTALNI fudbal. Super!
Neverovatno 3. kolo, gde mocne EKIPE lagano pobedjuju bunker boraniju sa svojim B timovima.

I jos nesto ... Sto neko rece, najveci uspeh nase reprezentacije je sto se nije kvalifikovala na ovo prvenstvo:) Ovde stvarno nemamo sta da trazimo, i bar na miru mozemo da uzivamo u fenomenalnom fudbalu.

Pozdrav

deda

pre 15 godina

Vrlo dobra Rusija, najvise Hrvatskoj mogu zahvaliti sto danas nastupaju na Euru. Stvarno mi se svida kako igraju. Imam neki osjecaj da ce Rusi mozda iznenaditi NIzozemce i proci u polufinale. Sad se vidi kolko je jako bila kvalifikacijska skupina u kojoj su bili Hrvatska, Rusija i Engleska. Nije nista cudno da se jedna velesila poput Engleske nije plasirana na Euro. Da je igrala u bilo kojoj drugoj skupini to bi najvjerojatnije uspjeli.

Milan

pre 15 godina

Vidi se da ih trenira Holanđanin!
Jednostavne akcije, dodavanje iz prve, proboj po bokovima, visok tempo... Sve ono što zahteva kvalitetan moderan fudbal.
I naravno, pošto uvek hvalimo napadače kada ekipa pobeđuje, a odbrane se setimo samo kada pravi greške, bio bi red napomenuti koliko je Sergej Ignaševič uneo sigurnosti i stabilnosti u zadnju liniju.
P.S: Aršavinu je konačno vreme da zaigra na ostrvu... ili bar u Španskoj Primeri!

BoxiKG

pre 15 godina

Rusija je daleko najjaca sportska nacija, problem Rusa nije u kvalitetu vec u psihickoj nestabilnosti. Kada im to strani trener resi kao na primer u kosarci ili fudbalu rezultati su ocigledni. Hidink je pokazao da je verovatno najbolji trener na svetu.

100%

pre 15 godina

Draga Srbijo,
Probudi se, rasteraj nesposobnjakovice iz FSS, oduzmi fudbalskim kriminalcima 5-6 miliona i plati Hidinka da nas odvede na neko od sledecih prvenstava.

BorkoSavic

pre 15 godina

Bravo Rusi.Navijam za vas do kraja prvenstva.Mada moram da priznam da su Holandjani blagi favoriti.U ruskoj igri ima dosta praznog hoda dok lale stalno pritiskaju.Ali ipak bih rekao da je velika ruska sansa holandska odbrana koja otvara protivniku dosta prostora . I
I

ili Hrvate, hehe

pre 15 godina

RUSI IGRAJU TOTALNI FUDBAL!!!
Ljudi Božji, vidite li vi šta znači trener?! Onaj Hiddink nije normalan! Od jedne bezidejne ekipe koja je od nas (Hrvatske) trebala popit 5 komada on je stvorio savršen stroj koji MELJE! Bio sam zapanjen kad sam nakon što su izgubili prvu utakmicu vidio ovdje hrpu komentara tipa 'ne valjaju braća Rusi, gori su od nas' i pitao se koju su to utakmicu gledali, nisam mogo vjerovat da ste takvi (nepravedno) prema 'braći'. Već tada se vidjelo da su pravi al su imali glupe greške u obrani. Da sad igraju sa Španjolskom sigurno ne bi izgubili. A s Aršavinom dobili su genijalca u sredini koji je sjajno upošljavao suigrače. Nizozemci su sjajni i očekuje nas ljepotica prvenstva u kojoj je Nizozemska BLAGI favorit i sve je moguće. Rusi ako i ispadnu to je ekipa koja će tek pokazati ono najbolje u godinama koje dolaze jer su najmlađa ekipa na prvenstvu.
Da se vratim na početak: ljudi, Rusija je zadnjih 20 godina igrala najdosadniji nogomet/fudbal u Europi a sad ovo!!! Ašta je to-to je HIDDINK. I zato trenera s vizijom treba istrpjeti, jer Rusi su sve donedavno liše igrali (npr. dobili 1-0 Andoru). Nadam se da je Đukić taj pa da i Srbija bude tamo gdje joj je mjesto, zato nemojte pljuvati po njemu. Loše je to što će KATASTROFALNI Domenech, biti smijenjen, što će vam otežati situaciju. Taj čovjek je zbilja čudotvorac, učinio nemoguće-Francuska je na ovom prvenstvu 'igrala' GORE OD GRČKE! Još jedan dokaz koliko loš trener može upropasiti ekipu.
Ono čime sam oduševljen na ovom prvenstvu je napadačka igra te činjenica da nema Engleza (zato i je ovako dobro prvenstvo, nema njihovih pijandura i novinara da pokvare ovaj SPEKTAKL).
A sad navijajte za braćU...Ruse

Pardon

pre 15 godina

Nije fer da se Rusija ili Holandija oproste od daljeg takmicenja. Predlazem UEFI da prekine prvenstvo, podeli zlatne medalje Holandjanima i Rusima i ajd svi kucama...

kuku-lele

pre 15 godina

Kakva je ono samo ubeljiva igra Rusije bila. Na jednom ovde Kanadskom kanalu, britanski komentator je izjavio da je ovo do sada najbolja utakmica prvenstva. Ostali komentatori ne mogu da nahvale Ruse. Kakvo samo dodavanje i samopouzdanje. Rusi su igrali zavrsnicu kao da su gubili sa 2:0, a ne vodili tim rezultatom. Ma kakvi, bunker nikada nije prolazio. Igras do kraja ofanzivno kad verujes da imas dobre i napadace i odbranu. Ruski dresovi su mi uvek bili onako bezveze, bezlicni. Ovi sada su im bili bas suptilno lepi. Valjda Holandski stil.

Bili Piton

pre 15 godina

Tooooooooooo, Rusi!!!
Kakva igra, kakav fudbal... Samo kad bi još poboljšali realizaciju, ovako mi živce pokidaše. Možda su ponekad i previše ležerni. Najbolja utakmica dosad. Ima nade i protiv Holanđana koji su realno, ipak pokazali najviše u prethodnim utakmicama.

ili Hrvate, hehe

pre 15 godina

RUSI IGRAJU TOTALNI FUDBAL!!!
Ljudi Božji, vidite li vi šta znači trener?! Onaj Hiddink nije normalan! Od jedne bezidejne ekipe koja je od nas (Hrvatske) trebala popit 5 komada on je stvorio savršen stroj koji MELJE! Bio sam zapanjen kad sam nakon što su izgubili prvu utakmicu vidio ovdje hrpu komentara tipa 'ne valjaju braća Rusi, gori su od nas' i pitao se koju su to utakmicu gledali, nisam mogo vjerovat da ste takvi (nepravedno) prema 'braći'. Već tada se vidjelo da su pravi al su imali glupe greške u obrani. Da sad igraju sa Španjolskom sigurno ne bi izgubili. A s Aršavinom dobili su genijalca u sredini koji je sjajno upošljavao suigrače. Nizozemci su sjajni i očekuje nas ljepotica prvenstva u kojoj je Nizozemska BLAGI favorit i sve je moguće. Rusi ako i ispadnu to je ekipa koja će tek pokazati ono najbolje u godinama koje dolaze jer su najmlađa ekipa na prvenstvu.
Da se vratim na početak: ljudi, Rusija je zadnjih 20 godina igrala najdosadniji nogomet/fudbal u Europi a sad ovo!!! Ašta je to-to je HIDDINK. I zato trenera s vizijom treba istrpjeti, jer Rusi su sve donedavno liše igrali (npr. dobili 1-0 Andoru). Nadam se da je Đukić taj pa da i Srbija bude tamo gdje joj je mjesto, zato nemojte pljuvati po njemu. Loše je to što će KATASTROFALNI Domenech, biti smijenjen, što će vam otežati situaciju. Taj čovjek je zbilja čudotvorac, učinio nemoguće-Francuska je na ovom prvenstvu 'igrala' GORE OD GRČKE! Još jedan dokaz koliko loš trener može upropasiti ekipu.
Ono čime sam oduševljen na ovom prvenstvu je napadačka igra te činjenica da nema Engleza (zato i je ovako dobro prvenstvo, nema njihovih pijandura i novinara da pokvare ovaj SPEKTAKL).
A sad navijajte za braćU...Ruse

Ništa nije lako,osim kada gledaš sa strane.

pre 15 godina

Nakon što je Hrvatska kao prvoplasirana reprezentacija iz kvalifikacijske skupine E izborila nastup na Europskom prvenstvu, ostavivši iza sebe Rusiju i Englesku, našlo se i takvih zlih jezika koji su pokušali omalovažiti ovaj veliki uspjeh ocjenama kako je upravo naša skupina bila slabija od ostalih. Pravu istinu i potvrdu težine hrvatskog puta do Europskog prvenstva ponudio je prvi krug natjecanja u Austriji i Švicarskoj. Hrvatska i Rusija jedine su momčadi iz iste kvalifikacijske skupine koje su izborile plasman u četvrtfinale.

Od svih sedam kvalifikacijskih skupina za ovo Europsko prvenstvo, samo skupina E u četvrtfinale je dala dvije reprezentacije. Osim Hrvatske, koja je svoje mjesto među osam izborila i prije posljednjeg kola, večeras je to uspjelo i Rusima koji su u Austriju i Švicarsku doputovali upravo zahvaljujući hrvatskoj pobjedi na Wembleyu. Iz svih ostalih skupina nastavak je natjecanja izborila tek po jedna reprezentacija.

SAMO DA SE NEKI PODSJETE,KOJI SVAKI HRVATSKI USPJEH OMALOVAŽAVAJU.TAKO JE TO I SA OVOM GRUPOM NA EURU.

Gajetano

pre 15 godina

Najbolje prvenstvo ikad sa velikom koncentracijom fantasticnih ekipa, igraca, trenera i utakmica!

Nekad su kvalitetom iskakale po jedna, dve ekipe na prventsvu (i obicno nisu uspevale da osvoje isto), a sada ih ima toliko da jedni Italijani, Nemci, ili Francuzi (koji uvek drmaju na slicnim manifestacijama), deluju sasvim prosecno ako ne i pateticno...

Fenomenalno je da su jos u kvalifikacijama po grupama ispale sve tzv. takticke (citaj "bunker") ekipe, sa svojim istaknutim predstavnicima u Grckoj, Rumuniji, Svedskoj, Poljskoj, i slicnim drvosecama. Pobedio je napadacki, kreativni, TOTALNI fudbal. Super!
Neverovatno 3. kolo, gde mocne EKIPE lagano pobedjuju bunker boraniju sa svojim B timovima.

I jos nesto ... Sto neko rece, najveci uspeh nase reprezentacije je sto se nije kvalifikovala na ovo prvenstvo:) Ovde stvarno nemamo sta da trazimo, i bar na miru mozemo da uzivamo u fenomenalnom fudbalu.

Pozdrav

kuku-lele

pre 15 godina

Kakva je ono samo ubeljiva igra Rusije bila. Na jednom ovde Kanadskom kanalu, britanski komentator je izjavio da je ovo do sada najbolja utakmica prvenstva. Ostali komentatori ne mogu da nahvale Ruse. Kakvo samo dodavanje i samopouzdanje. Rusi su igrali zavrsnicu kao da su gubili sa 2:0, a ne vodili tim rezultatom. Ma kakvi, bunker nikada nije prolazio. Igras do kraja ofanzivno kad verujes da imas dobre i napadace i odbranu. Ruski dresovi su mi uvek bili onako bezveze, bezlicni. Ovi sada su im bili bas suptilno lepi. Valjda Holandski stil.

Pardon

pre 15 godina

Nije fer da se Rusija ili Holandija oproste od daljeg takmicenja. Predlazem UEFI da prekine prvenstvo, podeli zlatne medalje Holandjanima i Rusima i ajd svi kucama...

Bili Piton

pre 15 godina

Tooooooooooo, Rusi!!!
Kakva igra, kakav fudbal... Samo kad bi još poboljšali realizaciju, ovako mi živce pokidaše. Možda su ponekad i previše ležerni. Najbolja utakmica dosad. Ima nade i protiv Holanđana koji su realno, ipak pokazali najviše u prethodnim utakmicama.

100%

pre 15 godina

Draga Srbijo,
Probudi se, rasteraj nesposobnjakovice iz FSS, oduzmi fudbalskim kriminalcima 5-6 miliona i plati Hidinka da nas odvede na neko od sledecih prvenstava.

BoxiKG

pre 15 godina

Rusija je daleko najjaca sportska nacija, problem Rusa nije u kvalitetu vec u psihickoj nestabilnosti. Kada im to strani trener resi kao na primer u kosarci ili fudbalu rezultati su ocigledni. Hidink je pokazao da je verovatno najbolji trener na svetu.

deda

pre 15 godina

Vrlo dobra Rusija, najvise Hrvatskoj mogu zahvaliti sto danas nastupaju na Euru. Stvarno mi se svida kako igraju. Imam neki osjecaj da ce Rusi mozda iznenaditi NIzozemce i proci u polufinale. Sad se vidi kolko je jako bila kvalifikacijska skupina u kojoj su bili Hrvatska, Rusija i Engleska. Nije nista cudno da se jedna velesila poput Engleske nije plasirana na Euro. Da je igrala u bilo kojoj drugoj skupini to bi najvjerojatnije uspjeli.

dragan

pre 15 godina

Semak, Zirkov, Zirjanov, Arsavin... sjajni, ali bas sjajni igraci, leprsavi, atraktivni, milina ih je bilo gledati!!! Kad dodamo tu i Hidinka mislim da ce se Holandjani ozbiljno namuciti. Tipujem na Rusiju!

BorkoSavic

pre 15 godina

Bravo Rusi.Navijam za vas do kraja prvenstva.Mada moram da priznam da su Holandjani blagi favoriti.U ruskoj igri ima dosta praznog hoda dok lale stalno pritiskaju.Ali ipak bih rekao da je velika ruska sansa holandska odbrana koja otvara protivniku dosta prostora . I
I

Milan

pre 15 godina

Vidi se da ih trenira Holanđanin!
Jednostavne akcije, dodavanje iz prve, proboj po bokovima, visok tempo... Sve ono što zahteva kvalitetan moderan fudbal.
I naravno, pošto uvek hvalimo napadače kada ekipa pobeđuje, a odbrane se setimo samo kada pravi greške, bio bi red napomenuti koliko je Sergej Ignaševič uneo sigurnosti i stabilnosti u zadnju liniju.
P.S: Aršavinu je konačno vreme da zaigra na ostrvu... ili bar u Španskoj Primeri!

zoran

pre 15 godina

Ko je tokom godine gledao utakmice ruskog prvenstva, pa cak i utakmicu sa Spanijom ne moze biti iznenadjen. Igraju kolektivno,brzo,u jakom tempu, tehnicki su odlicni,
fali im samo malo iskusta i Pogrebnjak, a onda bi im finale bilo granica.

noName

pre 15 godina

Neznam zašto se uvijek netko nadje na svakakvim forumima koji uvijek ima razlog protiv nečega dobrega. Tipa nisu rusi tako dobri ovi su loši i slično. Sinoć je rusija odigrala odlično, pa koliko šveđani bili loši. Ovo pišem iz razloga što po svim forumima ne samo srpskim i hrvatskim nego i stranim uvijek se nadje netko da omaložava uspijeh pobjednika i nalazi neke preglupe razloge zašto su oni pobijedili. Tako čitam o tome koliko su ovi i oni loši a pobjednici su. Tako da često čitam o lakoj skupini di je bila hrvatska a izgleda da je jedina dala dva četvrtfinalista koji igraju jedan za oko jako dobar nogomet. Mislim da će tekma rusija- nizozemska biti ludnica, treba vidjeti što će lisac guss napraviti svojima. Sigurno ih dobro poznaje :-) Nogomet je na EURU odličan, a rusi su odlični, igraju ko i Zenit u kupu UEFA.

Nikola

pre 15 godina

Nek se jave sada oni koji su lupali kako Rusi nemaju veze. Bravo Rusi i samo napred. Nazalost mislim da ce Holandjani da ih rasture ali i cetvrt-finale je dobar ucinak.

Boris Arizona

pre 15 godina

Stvarno im je mocna himna, sto je rekao jedan kolega u komentaru. A ni ja nisam Rusofil, ali sam danas navijao za Ruse, igrali su fantastican fudbal.

On Vacation

pre 15 godina

TOOOO0 BARCO RUSI!!!
Znao sam da ce da pobede,pokazali su potencijal u prva dva meca. Gde su sada fudbalski
'strucnjaci', koji su pisali da rusi nemaju igru i da su ocajni... Pa kamo lepe srece da mi nemamo pojma kao oni, gde bi nam bio kraj.
E breee oni otkidaju, povezuju pasove ko da igraju sony playstation, probijaju sa svih strana,looodilooo. Oni su bre za nas Brazilci... Ljudi jednostavno ZNAJU da igraju fudbal... SVAKA CAST!!!
NARAVNO da cu da navijam za ruse, jer su oni predstavnici pravoslalja u 1/4 finalu...
N A P R E D B R A C O!

tomatomic

pre 15 godina

ala ih razbise Rusi,ni Ibrahimovic ni Larson ni Ljunberg nisu mogli nista da urade sa ovako mocnom ekipom,bas mi drago zbog Rusa i sto kaze jedan komentar steta sto jedna od ove dve reprezentacije kakve su Holandjani i Rusi moraju da se oproste od sampionata vec u cetvrtfinalu,ali mislim da je red na neke reprezentacije koje do sada nisu imale mnogo uspeha da urade nesto na Evropskom prvenstvu,i verujte mi na reci sada su Italijani najopasniji,kada su prosli na onakav nacin grupu,od njih se moze svasta ocekivati,to se odnosi i na Turke....u svakom slucaju srecno Rusima i Hrvatima jer za njih navijam od pocetka sampionata

herc

pre 15 godina

Rusi=jako jaka ekipa, uz Hrvatsku navijam za njih (još da sam bio u Rusiji kad je Hrvatska pobijedila Englesku još uz to da sam imao jedan kamion hrvatskih dresova bio bih danas bogat čovjek ;-)) Nego za koga ćete navijati sutra u utakmici CRO-TUR???

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

čestitam Rusiji,navijali smo svi za vas u Hrvatskoj.Ako ne pobijedite Nizozemsku a mislim da možete mi ćemo to odradit,sigurno neće biti ko u Splitu na prijateljskoj.Navijamo i dalje za vas,pokazali smo svima zašto Englezi nisu na prvenstvu

skandinavac

pre 15 godina

Pa sa onakvom odbranom i smotanim bekovima koji su na nivou podrinjsko-kolubarske lige i nije bilo tesko igrati,swedjanima treba novi selektor ,sa ovim nikad nista nece uraditi vec 5 puta se plasiraju zaredom na velika takmicenja ali bez imalo uspjeha sve se svelo na dobar humor Zlatana i to je to ..rusi ?
potopice ih holandjani bar sa 3-0..ovo nije mjerilo jer je svedska igrala najslabije u poslednjih 50 -godina,

smrda

pre 15 godina

sta ste se primili, uspeli su da pobede bezidejne Svedjane i pokazali da i pored dobre igre nisu u stanju da postignu vise od dva gola. Koliko su 'jaki' videcemo protiv Holandije. 'Petarda'?

MrNO

pre 15 godina

A kad Holanđani tresnu na zemlju ima sve da zveči...
Igrali su sjajno, lepo za oko ali gol iz svakog šuta... brat-bratu, mnogo je!
Samo hrabro pravoslavci!

Milutin

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

@ sss! Osim što ti fali jedno slovo fali ti i daska u glavi,nastavi da navijaš za Tursku a ja odo na marendu,burek ofkors a možda i dva...

BorkoSavic

pre 15 godina

Ako sam rekao da je Holandija blagi favorit,mislio sam na to da Rusi umeju bezrazlozno da se opuste,sto se videlo i juce ,u finisu prvog dela.To kod lala nije slucaj.Ruska sansa je holandska odbrana,kojoj su i Italijani i Francuzi stvorili dosta sansi.Van Der Sar i smotani napadaci rivala su mnogo pomogli da ne prime vise od jednog gola.A da i nedosudjen cist penal za Francuze kod 1:0,sto je priznao i Ojer-igrac koji ga je i skrivio.Dakle,ako Rusi uspostave svoju brzu igru u napadu imaju velike sanse!

baki

pre 15 godina

arsavin nece nigde iz zenita...on je njihovo dete i simbol kluba, a u fudbalu nema tih para koje mogu da impresioniraju "GAZPROM" (zato ce c.ronaldo u madrid posto MU ima oko milijardu duga). Sevilja je vec pokusala pre par godina ali im je ponudjen kerzhakova posto arshavin nije na prodaju.
A za vrlog eksperta Zivadinovica nije Zirkov nego Žirkov

pinkerton

pre 15 godina

Kakva utakmica!!! Ovi Rusi su nevjerojatni, igraju kao Zenit; ma za nekoliko godina će biti kao Nizozemska. Fantastično..zanimljivo, jedino iz naše grupe su se obje ekipe kvalificirale u četvrtfinale; nije prebitno, al fora je..
Pozdrav iz Zagreba

Danish

pre 15 godina

Cestitke Rusima na sjajnoj igri ali mora se primetiti da su ipak drugorazredni tim na psiholoskoj bazi. Onoliko sansi ne realizovati...to mogu samo psihicki nezreli fudbaleri koji bljesnu na momente (sa Svedjanima)ali su apsolutno nespremni za vrhunski rezultat, zavrsnica im je nula. Dva gola samo?! Iskoriscenost stopostotnih sansi 10 procenata?!Neozbiljnost i lezernost u zavrsnici!Danasnji fudbal to ne tolerise. Protiv Lala nemaju sansi.

Sir Percival

pre 15 godina

Bravo Rusi. Navijao sam za vas od početka. Znao sam da ona utakmica protiv Španjolaca nije vaša prava slika. Pokazali ste igru vrlo sličnu našuj reprezentaciji. 120% na svakog igrača, borba za svaku loptu i brojne šanse uz 11-12 pretrčanih kilometara na tekmi. Kada uz ovakvu igru i izgubiš nekako ti nije žao.

doktor Zhivago

pre 15 godina

nije "ribjata" vec rebjata,ali to nema veze sa odlicnom igrom Rusije.Protiv Holandije ce biti totalni fudbal,naravno Holandezi su blagi favoriti,ali samo zbog bolje odbrane.Problemi u zadnjoj liniji rusa nisu nigde nestali,matori grci i svedi sa bolesnim Ibrom nisu mogli da ih kazne,ali holandezi hoce.ps.jedna interesatna informacija je da Hidinku ugovor placa Abramovic preko svoje "Akademije fudbala"i da pred prvenstvo nisu hteli da mu produze ugovor,kao dok ne vide rezultate,bojim se da ce jevrej morati da se otvori malo vise posle ovog istoriskog uspeha ruslanda :))

Sasha LFC

pre 15 godina

Ocekivao sam da ce Rusija dobiti Svedsku. Njihov visok poraz od Spanije je usledio samo zbog toga sto su igrali krajnje ofanzivno a odbrana im je ocigledno slabiji deo ekipe. Plasim se da im se to ne osveti i protiv Holandije ali povratkom Arsavina mogu da daju svakome dva, tri gola a pogotovo Holandiji koja od odbrane ima jedino izvanrednog golmana. Inace Arsavin je jednostavno fantastican fudbaler. Za mene je enigma kako vec nije na ostrvu. Samo tamo zasluzuje da igra, nista manje. Eh, jos da se Rafa doseti pa da ga dovede u Liverpul, gde bi nam bio kraj.

Jedva cekam mec Holandija-Rusija. To bi trebao da bude vatromet golova i fantasticnih poteza.

pinkerton

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.
(Milutin, 19. jun 2008 10:15)

Naravno da Hrvatska treba biti sretna ako se dokopa polufinala, ali ti si to predstavio gotovo kao neuspjeh:)...svaka od ovih ekipa (i Turska) ima šanse doći do kraja, jel ovo je najbolje prvenstvo ikad. Čast i zadovoljstvo nam je što smo tu gdje jesmo:)
Pozdrav iz Zagreba

Никола

pre 15 godina

@свим критичарима

Да није можда италијани балвани,када су промашили 5-6 добрих прилика,а да је Тони фудбалска незналица.Стварно патетично.

Rvat

pre 15 godina

@miloSh

Je majke mi, baš sam se smijao kad sam pročitao komentar (brzo sam pisao pa sam napravio nekoliko grešaka a još i ovu 'fatalnu', hehe)

I samo još da kažem, zbog OVOGA 'Komentari koji sadrze vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92' je b92 miljama ispred svog 'medijskog partnera' a i brojnih drugih Hr sajtova, neka se ugledaju na b92! Zaista mi je odvratno vidit hrpu psovki i vrijeđanja koji ovdje srećom nisu dopušteni.

Pozdrav svima

Damjan

pre 15 godina

Ovo je bila najbolja partija jedne ekipe na euru, bez sumnje. Strahovita igra.
P.S. Gde su sad strucnjaci koji su posle prvog kola rekli da Rusija nema pojma :)

skandinavac

pre 15 godina

Pa sa onakvom odbranom i smotanim bekovima koji su na nivou podrinjsko-kolubarske lige i nije bilo tesko igrati,swedjanima treba novi selektor ,sa ovim nikad nista nece uraditi vec 5 puta se plasiraju zaredom na velika takmicenja ali bez imalo uspjeha sve se svelo na dobar humor Zlatana i to je to ..rusi ?
potopice ih holandjani bar sa 3-0..ovo nije mjerilo jer je svedska igrala najslabije u poslednjih 50 -godina,

ili Hrvate, hehe

pre 15 godina

RUSI IGRAJU TOTALNI FUDBAL!!!
Ljudi Božji, vidite li vi šta znači trener?! Onaj Hiddink nije normalan! Od jedne bezidejne ekipe koja je od nas (Hrvatske) trebala popit 5 komada on je stvorio savršen stroj koji MELJE! Bio sam zapanjen kad sam nakon što su izgubili prvu utakmicu vidio ovdje hrpu komentara tipa 'ne valjaju braća Rusi, gori su od nas' i pitao se koju su to utakmicu gledali, nisam mogo vjerovat da ste takvi (nepravedno) prema 'braći'. Već tada se vidjelo da su pravi al su imali glupe greške u obrani. Da sad igraju sa Španjolskom sigurno ne bi izgubili. A s Aršavinom dobili su genijalca u sredini koji je sjajno upošljavao suigrače. Nizozemci su sjajni i očekuje nas ljepotica prvenstva u kojoj je Nizozemska BLAGI favorit i sve je moguće. Rusi ako i ispadnu to je ekipa koja će tek pokazati ono najbolje u godinama koje dolaze jer su najmlađa ekipa na prvenstvu.
Da se vratim na početak: ljudi, Rusija je zadnjih 20 godina igrala najdosadniji nogomet/fudbal u Europi a sad ovo!!! Ašta je to-to je HIDDINK. I zato trenera s vizijom treba istrpjeti, jer Rusi su sve donedavno liše igrali (npr. dobili 1-0 Andoru). Nadam se da je Đukić taj pa da i Srbija bude tamo gdje joj je mjesto, zato nemojte pljuvati po njemu. Loše je to što će KATASTROFALNI Domenech, biti smijenjen, što će vam otežati situaciju. Taj čovjek je zbilja čudotvorac, učinio nemoguće-Francuska je na ovom prvenstvu 'igrala' GORE OD GRČKE! Još jedan dokaz koliko loš trener može upropasiti ekipu.
Ono čime sam oduševljen na ovom prvenstvu je napadačka igra te činjenica da nema Engleza (zato i je ovako dobro prvenstvo, nema njihovih pijandura i novinara da pokvare ovaj SPEKTAKL).
A sad navijajte za braćU...Ruse

deda

pre 15 godina

Vrlo dobra Rusija, najvise Hrvatskoj mogu zahvaliti sto danas nastupaju na Euru. Stvarno mi se svida kako igraju. Imam neki osjecaj da ce Rusi mozda iznenaditi NIzozemce i proci u polufinale. Sad se vidi kolko je jako bila kvalifikacijska skupina u kojoj su bili Hrvatska, Rusija i Engleska. Nije nista cudno da se jedna velesila poput Engleske nije plasirana na Euro. Da je igrala u bilo kojoj drugoj skupini to bi najvjerojatnije uspjeli.

smrda

pre 15 godina

sta ste se primili, uspeli su da pobede bezidejne Svedjane i pokazali da i pored dobre igre nisu u stanju da postignu vise od dva gola. Koliko su 'jaki' videcemo protiv Holandije. 'Petarda'?

Pardon

pre 15 godina

Nije fer da se Rusija ili Holandija oproste od daljeg takmicenja. Predlazem UEFI da prekine prvenstvo, podeli zlatne medalje Holandjanima i Rusima i ajd svi kucama...

100%

pre 15 godina

Draga Srbijo,
Probudi se, rasteraj nesposobnjakovice iz FSS, oduzmi fudbalskim kriminalcima 5-6 miliona i plati Hidinka da nas odvede na neko od sledecih prvenstava.

Danish

pre 15 godina

Cestitke Rusima na sjajnoj igri ali mora se primetiti da su ipak drugorazredni tim na psiholoskoj bazi. Onoliko sansi ne realizovati...to mogu samo psihicki nezreli fudbaleri koji bljesnu na momente (sa Svedjanima)ali su apsolutno nespremni za vrhunski rezultat, zavrsnica im je nula. Dva gola samo?! Iskoriscenost stopostotnih sansi 10 procenata?!Neozbiljnost i lezernost u zavrsnici!Danasnji fudbal to ne tolerise. Protiv Lala nemaju sansi.

Ništa nije lako,osim kada gledaš sa strane.

pre 15 godina

Nakon što je Hrvatska kao prvoplasirana reprezentacija iz kvalifikacijske skupine E izborila nastup na Europskom prvenstvu, ostavivši iza sebe Rusiju i Englesku, našlo se i takvih zlih jezika koji su pokušali omalovažiti ovaj veliki uspjeh ocjenama kako je upravo naša skupina bila slabija od ostalih. Pravu istinu i potvrdu težine hrvatskog puta do Europskog prvenstva ponudio je prvi krug natjecanja u Austriji i Švicarskoj. Hrvatska i Rusija jedine su momčadi iz iste kvalifikacijske skupine koje su izborile plasman u četvrtfinale.

Od svih sedam kvalifikacijskih skupina za ovo Europsko prvenstvo, samo skupina E u četvrtfinale je dala dvije reprezentacije. Osim Hrvatske, koja je svoje mjesto među osam izborila i prije posljednjeg kola, večeras je to uspjelo i Rusima koji su u Austriju i Švicarsku doputovali upravo zahvaljujući hrvatskoj pobjedi na Wembleyu. Iz svih ostalih skupina nastavak je natjecanja izborila tek po jedna reprezentacija.

SAMO DA SE NEKI PODSJETE,KOJI SVAKI HRVATSKI USPJEH OMALOVAŽAVAJU.TAKO JE TO I SA OVOM GRUPOM NA EURU.

Bili Piton

pre 15 godina

Tooooooooooo, Rusi!!!
Kakva igra, kakav fudbal... Samo kad bi još poboljšali realizaciju, ovako mi živce pokidaše. Možda su ponekad i previše ležerni. Najbolja utakmica dosad. Ima nade i protiv Holanđana koji su realno, ipak pokazali najviše u prethodnim utakmicama.

kuku-lele

pre 15 godina

Kakva je ono samo ubeljiva igra Rusije bila. Na jednom ovde Kanadskom kanalu, britanski komentator je izjavio da je ovo do sada najbolja utakmica prvenstva. Ostali komentatori ne mogu da nahvale Ruse. Kakvo samo dodavanje i samopouzdanje. Rusi su igrali zavrsnicu kao da su gubili sa 2:0, a ne vodili tim rezultatom. Ma kakvi, bunker nikada nije prolazio. Igras do kraja ofanzivno kad verujes da imas dobre i napadace i odbranu. Ruski dresovi su mi uvek bili onako bezveze, bezlicni. Ovi sada su im bili bas suptilno lepi. Valjda Holandski stil.

BorkoSavic

pre 15 godina

Bravo Rusi.Navijam za vas do kraja prvenstva.Mada moram da priznam da su Holandjani blagi favoriti.U ruskoj igri ima dosta praznog hoda dok lale stalno pritiskaju.Ali ipak bih rekao da je velika ruska sansa holandska odbrana koja otvara protivniku dosta prostora . I
I

Gajetano

pre 15 godina

Najbolje prvenstvo ikad sa velikom koncentracijom fantasticnih ekipa, igraca, trenera i utakmica!

Nekad su kvalitetom iskakale po jedna, dve ekipe na prventsvu (i obicno nisu uspevale da osvoje isto), a sada ih ima toliko da jedni Italijani, Nemci, ili Francuzi (koji uvek drmaju na slicnim manifestacijama), deluju sasvim prosecno ako ne i pateticno...

Fenomenalno je da su jos u kvalifikacijama po grupama ispale sve tzv. takticke (citaj "bunker") ekipe, sa svojim istaknutim predstavnicima u Grckoj, Rumuniji, Svedskoj, Poljskoj, i slicnim drvosecama. Pobedio je napadacki, kreativni, TOTALNI fudbal. Super!
Neverovatno 3. kolo, gde mocne EKIPE lagano pobedjuju bunker boraniju sa svojim B timovima.

I jos nesto ... Sto neko rece, najveci uspeh nase reprezentacije je sto se nije kvalifikovala na ovo prvenstvo:) Ovde stvarno nemamo sta da trazimo, i bar na miru mozemo da uzivamo u fenomenalnom fudbalu.

Pozdrav

Nikola

pre 15 godina

Nek se jave sada oni koji su lupali kako Rusi nemaju veze. Bravo Rusi i samo napred. Nazalost mislim da ce Holandjani da ih rasture ali i cetvrt-finale je dobar ucinak.

Milan

pre 15 godina

Vidi se da ih trenira Holanđanin!
Jednostavne akcije, dodavanje iz prve, proboj po bokovima, visok tempo... Sve ono što zahteva kvalitetan moderan fudbal.
I naravno, pošto uvek hvalimo napadače kada ekipa pobeđuje, a odbrane se setimo samo kada pravi greške, bio bi red napomenuti koliko je Sergej Ignaševič uneo sigurnosti i stabilnosti u zadnju liniju.
P.S: Aršavinu je konačno vreme da zaigra na ostrvu... ili bar u Španskoj Primeri!

BoxiKG

pre 15 godina

Rusija je daleko najjaca sportska nacija, problem Rusa nije u kvalitetu vec u psihickoj nestabilnosti. Kada im to strani trener resi kao na primer u kosarci ili fudbalu rezultati su ocigledni. Hidink je pokazao da je verovatno najbolji trener na svetu.

zoran

pre 15 godina

Ko je tokom godine gledao utakmice ruskog prvenstva, pa cak i utakmicu sa Spanijom ne moze biti iznenadjen. Igraju kolektivno,brzo,u jakom tempu, tehnicki su odlicni,
fali im samo malo iskusta i Pogrebnjak, a onda bi im finale bilo granica.

dragan

pre 15 godina

Semak, Zirkov, Zirjanov, Arsavin... sjajni, ali bas sjajni igraci, leprsavi, atraktivni, milina ih je bilo gledati!!! Kad dodamo tu i Hidinka mislim da ce se Holandjani ozbiljno namuciti. Tipujem na Rusiju!

Boris Arizona

pre 15 godina

Stvarno im je mocna himna, sto je rekao jedan kolega u komentaru. A ni ja nisam Rusofil, ali sam danas navijao za Ruse, igrali su fantastican fudbal.

noName

pre 15 godina

Neznam zašto se uvijek netko nadje na svakakvim forumima koji uvijek ima razlog protiv nečega dobrega. Tipa nisu rusi tako dobri ovi su loši i slično. Sinoć je rusija odigrala odlično, pa koliko šveđani bili loši. Ovo pišem iz razloga što po svim forumima ne samo srpskim i hrvatskim nego i stranim uvijek se nadje netko da omaložava uspijeh pobjednika i nalazi neke preglupe razloge zašto su oni pobijedili. Tako čitam o tome koliko su ovi i oni loši a pobjednici su. Tako da često čitam o lakoj skupini di je bila hrvatska a izgleda da je jedina dala dva četvrtfinalista koji igraju jedan za oko jako dobar nogomet. Mislim da će tekma rusija- nizozemska biti ludnica, treba vidjeti što će lisac guss napraviti svojima. Sigurno ih dobro poznaje :-) Nogomet je na EURU odličan, a rusi su odlični, igraju ko i Zenit u kupu UEFA.

tomatomic

pre 15 godina

ala ih razbise Rusi,ni Ibrahimovic ni Larson ni Ljunberg nisu mogli nista da urade sa ovako mocnom ekipom,bas mi drago zbog Rusa i sto kaze jedan komentar steta sto jedna od ove dve reprezentacije kakve su Holandjani i Rusi moraju da se oproste od sampionata vec u cetvrtfinalu,ali mislim da je red na neke reprezentacije koje do sada nisu imale mnogo uspeha da urade nesto na Evropskom prvenstvu,i verujte mi na reci sada su Italijani najopasniji,kada su prosli na onakav nacin grupu,od njih se moze svasta ocekivati,to se odnosi i na Turke....u svakom slucaju srecno Rusima i Hrvatima jer za njih navijam od pocetka sampionata

herc

pre 15 godina

Rusi=jako jaka ekipa, uz Hrvatsku navijam za njih (još da sam bio u Rusiji kad je Hrvatska pobijedila Englesku još uz to da sam imao jedan kamion hrvatskih dresova bio bih danas bogat čovjek ;-)) Nego za koga ćete navijati sutra u utakmici CRO-TUR???

Sir Percival

pre 15 godina

Bravo Rusi. Navijao sam za vas od početka. Znao sam da ona utakmica protiv Španjolaca nije vaša prava slika. Pokazali ste igru vrlo sličnu našuj reprezentaciji. 120% na svakog igrača, borba za svaku loptu i brojne šanse uz 11-12 pretrčanih kilometara na tekmi. Kada uz ovakvu igru i izgubiš nekako ti nije žao.

BorkoSavic

pre 15 godina

Ako sam rekao da je Holandija blagi favorit,mislio sam na to da Rusi umeju bezrazlozno da se opuste,sto se videlo i juce ,u finisu prvog dela.To kod lala nije slucaj.Ruska sansa je holandska odbrana,kojoj su i Italijani i Francuzi stvorili dosta sansi.Van Der Sar i smotani napadaci rivala su mnogo pomogli da ne prime vise od jednog gola.A da i nedosudjen cist penal za Francuze kod 1:0,sto je priznao i Ojer-igrac koji ga je i skrivio.Dakle,ako Rusi uspostave svoju brzu igru u napadu imaju velike sanse!

MrNO

pre 15 godina

A kad Holanđani tresnu na zemlju ima sve da zveči...
Igrali su sjajno, lepo za oko ali gol iz svakog šuta... brat-bratu, mnogo je!
Samo hrabro pravoslavci!

doktor Zhivago

pre 15 godina

nije "ribjata" vec rebjata,ali to nema veze sa odlicnom igrom Rusije.Protiv Holandije ce biti totalni fudbal,naravno Holandezi su blagi favoriti,ali samo zbog bolje odbrane.Problemi u zadnjoj liniji rusa nisu nigde nestali,matori grci i svedi sa bolesnim Ibrom nisu mogli da ih kazne,ali holandezi hoce.ps.jedna interesatna informacija je da Hidinku ugovor placa Abramovic preko svoje "Akademije fudbala"i da pred prvenstvo nisu hteli da mu produze ugovor,kao dok ne vide rezultate,bojim se da ce jevrej morati da se otvori malo vise posle ovog istoriskog uspeha ruslanda :))

baki

pre 15 godina

arsavin nece nigde iz zenita...on je njihovo dete i simbol kluba, a u fudbalu nema tih para koje mogu da impresioniraju "GAZPROM" (zato ce c.ronaldo u madrid posto MU ima oko milijardu duga). Sevilja je vec pokusala pre par godina ali im je ponudjen kerzhakova posto arshavin nije na prodaju.
A za vrlog eksperta Zivadinovica nije Zirkov nego Žirkov

Sasha LFC

pre 15 godina

Ocekivao sam da ce Rusija dobiti Svedsku. Njihov visok poraz od Spanije je usledio samo zbog toga sto su igrali krajnje ofanzivno a odbrana im je ocigledno slabiji deo ekipe. Plasim se da im se to ne osveti i protiv Holandije ali povratkom Arsavina mogu da daju svakome dva, tri gola a pogotovo Holandiji koja od odbrane ima jedino izvanrednog golmana. Inace Arsavin je jednostavno fantastican fudbaler. Za mene je enigma kako vec nije na ostrvu. Samo tamo zasluzuje da igra, nista manje. Eh, jos da se Rafa doseti pa da ga dovede u Liverpul, gde bi nam bio kraj.

Jedva cekam mec Holandija-Rusija. To bi trebao da bude vatromet golova i fantasticnih poteza.

pinkerton

pre 15 godina

Kakva utakmica!!! Ovi Rusi su nevjerojatni, igraju kao Zenit; ma za nekoliko godina će biti kao Nizozemska. Fantastično..zanimljivo, jedino iz naše grupe su se obje ekipe kvalificirale u četvrtfinale; nije prebitno, al fora je..
Pozdrav iz Zagreba

Milutin

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

čestitam Rusiji,navijali smo svi za vas u Hrvatskoj.Ako ne pobijedite Nizozemsku a mislim da možete mi ćemo to odradit,sigurno neće biti ko u Splitu na prijateljskoj.Navijamo i dalje za vas,pokazali smo svima zašto Englezi nisu na prvenstvu

Rus(radnik u skladištu)

pre 15 godina

@ sss! Osim što ti fali jedno slovo fali ti i daska u glavi,nastavi da navijaš za Tursku a ja odo na marendu,burek ofkors a možda i dva...

pinkerton

pre 15 godina

Vecina komentatora vidi Hrvatsku u finalu samo joj se trazi protivnik. Gledao sam sve tri utakmice Hrvatske i, mislim, da Hrvatska treba da bude srecna ako dodje u polufinale. Njena grupa, bez obzira na imena reprezentacija, bila je jedna od slabijih. Ne treba gledati na pocetne uspehe vrlo lako moze doci u finale jedna od reprezentacija koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi. Ozbiljni kandidati za finale su Holandija (Rusija), Nemacka i Italija. Koje ce reprezentacije biti finalisti zavisice i od snage u rezervama.
(Milutin, 19. jun 2008 10:15)

Naravno da Hrvatska treba biti sretna ako se dokopa polufinala, ali ti si to predstavio gotovo kao neuspjeh:)...svaka od ovih ekipa (i Turska) ima šanse doći do kraja, jel ovo je najbolje prvenstvo ikad. Čast i zadovoljstvo nam je što smo tu gdje jesmo:)
Pozdrav iz Zagreba

Никола

pre 15 godina

@свим критичарима

Да није можда италијани балвани,када су промашили 5-6 добрих прилика,а да је Тони фудбалска незналица.Стварно патетично.

On Vacation

pre 15 godina

TOOOO0 BARCO RUSI!!!
Znao sam da ce da pobede,pokazali su potencijal u prva dva meca. Gde su sada fudbalski
'strucnjaci', koji su pisali da rusi nemaju igru i da su ocajni... Pa kamo lepe srece da mi nemamo pojma kao oni, gde bi nam bio kraj.
E breee oni otkidaju, povezuju pasove ko da igraju sony playstation, probijaju sa svih strana,looodilooo. Oni su bre za nas Brazilci... Ljudi jednostavno ZNAJU da igraju fudbal... SVAKA CAST!!!
NARAVNO da cu da navijam za ruse, jer su oni predstavnici pravoslalja u 1/4 finalu...
N A P R E D B R A C O!

Rvat

pre 15 godina

@miloSh

Je majke mi, baš sam se smijao kad sam pročitao komentar (brzo sam pisao pa sam napravio nekoliko grešaka a još i ovu 'fatalnu', hehe)

I samo još da kažem, zbog OVOGA 'Komentari koji sadrze vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92' je b92 miljama ispred svog 'medijskog partnera' a i brojnih drugih Hr sajtova, neka se ugledaju na b92! Zaista mi je odvratno vidit hrpu psovki i vrijeđanja koji ovdje srećom nisu dopušteni.

Pozdrav svima

Damjan

pre 15 godina

Ovo je bila najbolja partija jedne ekipe na euru, bez sumnje. Strahovita igra.
P.S. Gde su sad strucnjaci koji su posle prvog kola rekli da Rusija nema pojma :)