Donadoni: "Nisam sumnjao u prolaz"

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

00:08

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Donadoni bio je zadovoljan igrom svoje ekipe u pobedi nad Francuskom 2:0 i kazao je da ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

"Dobro smo igrali, možda i bolje kada je bilo 11 protiv 11. Posle crvenog kartona za njih, umešali su se malo živci i strah, ali su danas svi momci dobro odgovorili", rekao je Donadoni.

Italija je morala da pobedi, ali i da se nada da Rumunija neće pobediti Holandiju za prolazak dalje. To se nije desilo, "lale" su slavile 2:0, a Donadoni je kazao da nije ni sumnjao u sportski duh Marka van Bastena.

"Nikad nisam ni sumnjao. Znao sam da će ovako ispasti. Imamo sjajnu grupu, koja se zaista drži zajedno i ima pravi duh. Nisam ni pomišljao da bi Van Basten mogao da uradi nešto nesportski, poznajem ga i znam kako razmišlja", rekao je Donadoni.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

"To je sjajan tim i moramo biti spremni za njih. Što dalje idemo, biće nam teže, ali spremićemo se", dodao je Donadoni.

Selektor Francuske Rejmon Domenek kazao je da je ponosan na svoje igrače, uprkos brzoj eliminaciji i tri utakmice bez pobede.

"Ponosan sam na svoje igrače. Borili su se do samog kraja, uprkos incidentima, penalu i odbitku od živog zida. Pokazali su energiju, taj tim ima budućnost. Mnogo mi je žao. Tim ima petlju, pokazao je hrabrost, nesebičnost i talenat", kazao je Domenek.

"Okolnosti su, međutim, otežale sve to. Igranje sa 10 igrača sat vremena, povreda Franka (Riberija) posle 10 minuta i samo jedna moguća zamena posle pola sata vam otežavaju mnogo", objasnio je Domenek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: