Riberi: "Verujem u pobedu"

Izvor: AK

Utorak, 17.06.2008.

14:14

Default images

Francuz Frank Riberi veruje da će njegova reprezentacija uspeti da se plasira u četvrtfinale EP iako im ni pobeda nad Italijom ne garantuje plasman ukoliko Rumunija ne savlada Holandiju u drugom meču grupe C. "I dalje smo u igri, i važno je da verujemo u pobedu. Moramo da damo sve od sebe protiv Italije, i pobedimo, a potom i da se nadamo da će u drugom meču biti ishod pozitivan po nas. Žao mi je što su nam šanse sada umanjene, i mislim da smo dobro igrali protiv Holandije", izjavio je Riberi.

Francuz dodaje da timu neće biti problem to što su u prošlom susretu dva tima izgubili u finalu Svetskog prvenstva 2006. u Nemačkoj.

"Razgovarali smo svi o tome, i ništa nije gotovo. Ne predajemo se, i borićemo se svim snagama dokle god imamo šanse".

Sa druge strane, defanzivac Italije Đorđo Kijelini je spreman da se suoči sa izazovom koji će u napadu predstavljati Riberi i Tijeri Anri.

"Pre početka prošle utakmice bio sam veoma uzbuđen, ali čim sam ušao na teren, za mene je postojao samo meč", rekao je Kijelini.

Dvadesettrogodišnji defanzivac na ovom takmičenju po prvi put nastupa za reprezentaciju, ali se u odbrani već odlično slaže sa Kristijanom Panućijem, kome je asistirao kod gola protiv Rumunije u petak. Pored njega, od svojih saigrača Kijelini naglašava i važnost golmana Đanluiđija Bufona, za kojeg veruje da ih je "spasao" više puta na prethodna dva meča.
"Veoma sam srećan što se on nalazi na golu iza nas. Bufon nam uliva samopouzdanje i uvek nam pomaže u kriznim situacijam", dodao je Kijelini.

Italija se nalazi u sitoj situaciji kao i Francuska, u kojoj bi im samo pobeda omogućila prolazak, pod uslovom da Holanđani, koji su se sa šest bodova već plasirali kao prvi u grupi, ne izgube na drugom meču od Rumunije.

"Bolje nam je da ne mislimo o tome, pošto bi bilo čisto rasipanje energije da se koncentrišemo na rezultat drugog meča, Naša utakmica će biti dovoljno teška sama po sebi".

Kijelini smatra da će meč protiv Francuske biti izuzetno težak iako se smatra da je Italija blagi favorit.

"Sa moje tačke gledišta, Frank Riberi i Tijeri Anri su dva najopasnija čoveka. Francuzi su odličan tim, i očekujem veoma težak meč. Smatram da njihovi rezultati na ovogodišnjem turniru nisu odraz njihovih mogućnosti. Oni su tim kojeg se treba plašiti", zaključio je Kijelini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: