Turci i Česi za četvrtfinale

Izvor: B92

Subota, 14.06.2008.

21:56

Default images

Fudbalske reprezentacija Turske i Češke u nedelju će u međusobnom duelu u Ženevi odlučiti o plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Dve ekipe su u dosadašnjem toku turnira u Austriji i Švajcarskoj ostvarile po pobedu i poraz, a pošto imaju i istu gol razliku četvrtfinalistu će, u slučaju nerešenog ishoda predstojećeg duela, odlučiti penali.

Plasman u četvrtfinale iz Grupe A već posle dva kola obezbedila je selekcija Portugala, koja je pobedila i Češku i Tursku. Češka je u prvom kolu pobedila Švajcarsku sa 1:0, a u drugom je to pošlo za rukom i Turskoj, iako su domaćini vodili posle prvog poluvremena.

"Mojim igračima je bila potrebna takva pobeda kako bismo ponovo stekli samopouzdanje. Važno je da smo još u igri", rekao je selektor Turske Fatih Terim.

Tradicija je, ipak, na strani Češke, koja je dobila 10 od 14 duela sa Turskom. Tri utakmice završene su bez pobednika, dok je Turska slavila samo 1958. godine posle prijateljske utakmice sa tadašnjom Čehoslovačkom.

"Moral nam se podigao posle pobede nad Švajcarskom. Sada moramo da verujemo u dobar rezultat i plasman u četvrtfinale", kazao je fudbaler sredine terena Turske Hamit Altintop.

Golman Češke Petr Čeh, ipak, ocenio je da su igre prikazane u dosadašnjem toku turnira potpuno nebitne za nastavak takmičenja.

"Ovo je potpuno druga utakmica. Ulog je veliki. Samo jedan tim može da prođe dalje i tako moramo i da odigramo", naveo je Čeh, a slično mišljenje izneo je i selektor Češke Karel Brukner.

"Turska je sposobna da savlada svakog protivnika...Nadam se, ipak, da naša forma još nije na vrhuncu", istakao je Brukner u čijoj ekipi nema povređenih igrača.

Terim sa druge strane možda neće moći da računa na čak sedam igrača: Emrea Belezoglua, Gokana Zana, Serveta Cetina, Gokdeniza Karadeniza, Tumera Metina, Hakana Balte i Emrea Asika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: