B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

14. jun 2008. | 16:41

Selektor austrijske fudbalske reprezentacije Jozef Hikersberger izjavio je da će njegovoj ekipi biti potrebna sreća, kako bi savladala Nemačku i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Za plasman u četvrtfinale Austriji će biti potrebna prva pobeda nad Nemcima u poslednjih 30 godina na velikim turnirima. Poslednji put Austrijanci su pobedili 1978. godine na Svetskom prvenstvu u Argentini.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"Nadam se da ćemo dobro igrati protiv Nemaca, ali to nam neće biti dovoljno. Kada igrate protiv takve reprezentacije ono što vam je potrebno je - sreća", rekao je Hikersberger.

U Grupi B Hrvatska je osvojila šest bodova i obezbedila učešće u četvrtfinalu, dok Nemačka ima tri, a Poljska i Austrija po jedan bod. "Pancerima" će biti dovoljan bod kako bi se plasirali u četvrtfinale.

Selektor Austrije rekao je da će njegova ekipa morati da se prilagodi na stil igre nemačke reprezentacije.

"Moramo da se prilagodimo njihovom stilu igre, koji se mnogo razlikuje od našeg. Oni će ozbiljno ući u ovu utakmicu, i verujem da će dati sve od sebe kako bi izborili plasman u četvrfinale. Moramo da unesemo strast u našu igru, i verujem da će utakmica biti zanimljiva do samog kraja", rekao je on.

Utakmica između Austrije i Nemačke igra se u ponedeljak, 16. juna u 20.45. sati u Beču.

Priredio/la: AK

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI