B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije
ŠVAJCARSKA

12. jun 2008. | 12:18

Švajcarska policija uhapsila je 20 navijača fudbalske reprezentacije te zemlje, a bila je prinuđena i da ispali više gumenih metaka kako bi zaustavila nerede koji su izbili u Bernu, posle poraza domaće selekcije od Turske na Evropskom prvenstvu. Portparol policije u tom gradu Jorg Mosiman rekao je novinarima da su neredi izbili kod železničke stanice, odmah nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice u Bazelu, u kojoj je Švajcarska izgubila od Turske 2-1 golom u sudijskoj nadoknadi vremena i doživela eliminaciju.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

Navijači su uhapšeni zbog napada na policiju, uništavanja imovine i krađe, rekao je portparol.

On je dodao da se većina navijača koji su meč pratili u kafićima i na gradskom trgu preko video bima ponašala veoma korektno, a da je u neredima učestvovalo tek nekoliko desetina navijača.

U Bazelu, gde se igrala utakmica, uhapšeno je 25 navijača, ali se ne navodi zbog kojih krivičnih dela.

Portparol tamošnje policije Hanspeter Vajshaut rekao je da se oko 100.000 navijača Švajcarske i Turske u navijačkoj zoni ponašalo korektno, iako je bilo navijača koji su bili frustrirani porazom u poslednjem minutu.

"Organi reda su, međutim, reagovali na vreme i sprečili da dođe do incidenta", rekao je Vajshaut.

On je dodao da su medicinske ekipe u tom gradu pre, za vreme i nakon utakmice intervenisale 122 puta, a da je pet navijača prebačeno u bolnicu, ne navodeći razloge intervencije.

Postojeći komentari (6) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI