Derbi Češka - Portugal (18h)

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

20:52

Default images

Selektor Češke Karel Brukner zna da njegov tim mora da pokaže veći kvalitet ako želi da ugrozi Portugal na liderskoj poziciji grupe A. Derbi grupe A igraće se u sredu na "Stadionu Ženeva" od 18h. Bruknerova selekcija počela je EP2008 pobedom nad ko-domaćinom Švajcarskom, ali igra njegovog tima doživela je ozbiljne kritike u češkim medijima.

"Mislim da nije fer da nas kritikuju posle pobede na startu," rekao je Brukner novinarima na pres konferenciji u Ženevi.

"U subotu fokusirali smo se na osvajanje tri boda, a manje nam je bilo važno na koji način ćemo to ostvariti. Ipak, ako realno gledamo naš učinak, mislim da moramo da unapredimo igru na svim delovima terena, pošto su Portugalci jedni od favorita za osvajanje trofeja. Tim koji želi da ih pobedi mora da bude najbolji. Priznajem da mi nismo tako dobri u ofanzivi, ali to ne znači da smo mi slabija ekipa. Igramo dobro u defanzivi, jaki smo kao tim i biće to ravnopravan meč
," smatra iskusni Karel Brukner.

Češka će u derbi grupe A ući sa svim raspoloživim snagama, a očekuje se da će Brukner šansu dati identičnoj jedanaestorci kao u duelu sa Švajcarskom. To znači da će napad predvoditi Jan Koler, a da će Milan Baroš šansu čekati i dalje na klupi.
Portugalski selektor Luis Felipe Skolari takođe će na teren najverovatnije poslati ekipu koja je savladala Tursku na premijeri. Brazilac je oduševljen pobedom i smatra da je brzi kontranapad tajna i u meču sa Česima.

"Moramo maskimalno da iskoristimo naše tehničke kvalitete. Počeće isti tim kao protiv Turske, ali znamo da na klupi imamo takve igrače kao što je Fernando Meira. Njegovo prisustvo biće nam neophodno u drugom poluvremenu, pošto je prosečna visina češke reprezentacije 1.84m."

Skolari očekuje jak otpor reprezentacije Češke. "Fizički su izuzetno jaki, ali moja reprezentacija je odlično pripremljena i nemam nameru da menjam način igre mog tima. Biće to ravnopravan meč."

Portugalci se sećaju poraza od Češke u četvrtfinalu EP1996, kada je lob Karela Poborskog obezbedio pobedu 1:0. Sreda je idealna prilika da se računi poravnaju, ili da se rana ponovo otvori...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: