Turska - Švajcarska (20:45h)

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 10.06.2008.

20:23

Default images

Fudbalska reprezentacija Turske pokušaće u sredu pobedom nad Švajcarskom (20:45h) u meču grupe A da ostane u trci za plasman u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu. Kapiten Turske, Emre Belozoglu, zbog povrede će propustiti ključnu utakmicu svog tima.

Selektor Turske Fatih Terim rekao je da vezni igrač njegovog tima ima veliki otok na nozi zbog čega neće moći da igra protiv domaćina Švajcarske. Povredjeni su i odbrambeni igrači Gokan Zan i Servet Četin, ali je Terim rekao da će na sam dan utakmice odlučiti o tome da li će oni nastupiti u drugom kolu grupe A.

Napadač Turske Hamit Altintop uveren je da će njegova ekipa savladati jednog od domaćina šampionata.

"Dobro poznajemo Švajcarsku, jer smo sa njima igrali baraž za plasman na Svetsko prvenstvo 2006. Oni će sigurno biti motivisani, jer su domaćini", izjavio je Altintop. Altintop smatra da će duel sa Švajcarskom biti drugačiji od meča protiv Portugala, koji je Turska izgubila sa 2:0.

"Za nas je sutrašnji meč odlučujući, skoro kao finale. Ako pobedimo, imaćemo velike šanse da se u trećem meču sa Češkom borimo za četvrtfinale", rekao je Altintop.

Turska je u prvoj utakmici Evropskog prvenstva izgubila sa 2-0 od Portugala, a Švajcarska sa 1-0 od Češke. Utakmica dva "gubitnika" igra se u sredu od 20.45 na stadionu "Sent Jakob" u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: