Veprovi doveli veliko pojačanje

Posle američkog univerzitetskog reprezentativca, kvoterbeka Džejka Sisona, Divlji veprovi angažovali su i drugog importa, raninbeka Nika Lasejna.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Foto: Kragujevac Wild Boars
Foto: Kragujevac Wild Boars

Lasejn koji dolazi sa Montana Stejt univerziteta, člana prestižne D1 FCS Big Sky konferencije.

On je tokom četvorogodišnjeg igranja za popularne Bobcats-e osvajao prosečno šest jardi po trčanju.

Zbog nekoliko sitnih prestupa klub ga je suspendovao na prve četiri utakmice u završnoj sezoni, a Nik je prihvatio svoju kaznu, izvukao pouku i vratio se na teren mentalno jači. O tome koliko je značio timu, najbolje govore brojke. U prve četiri utkmice Montana Stejt upisala je tri poraza i samo jedan trijumf, a na sedam u kojima je igrao Lasejn ostvarila je četiri pobede i tri poraza. Na tih sedam utakmica Nik je u proseku osvajao čak 95,6 jardi.

"Imao sam brojne trajaute, kako sa NFL timovima, tako i u CFL-u, ali nisam uspeo da potpišem, ponajviše zbog suspenzije u poslednjoj sezoni. Razlog zbog kog sam došao u Veprove je istorija koju su ispisali i jaka osnova tima koju su igrači i treneri postavili, kao dominantna snaga u CEFL-u i Srbiji. Siguran sam da mogu da doprinesem daljim uspesima tima", rekao je Lasejn.

On je dodao da jedva čeka da se pridruži novim saigračima i novom klubu.

"Ispočetka, nisam znao mnogo toga o Veprovima i Srbiji, ali se ispostavilo da poznajem nekoliko ljudi odatle i imam članove porodice koji su bili tu i rekli mi veoma lepe stvari. Pored toga, i sam sam istraživao i impresioniran sam ostvarenjima tima, kao i nivoom američkog fudbala u Srbiji. Moja očekivanja se ne razlikuju u odnosu na ona iz prošlih godina, želim da osvojim sve", zaključio je Lasejn.

Američki fudbal