Nova vest
Ekipni sportovi 0

12.4.2024.

11:10

Prevodilac ukrao 16 miliona od najplaćenijeg sportiste u istoriji SAD – zbog kockarskog duga

Šohei Ohtani, član LA Dodžersa, bio je žrtva delovanja svog dugogodišnjeg prevodioca Ipei Mizuhare, potvrdile su vlasti u SAD.

Dušan Đukanović
Profimedia

Mizuhara je navodno ukrao više od 16 miliona dolara od Ohtanija, kako bi pokrio kockarske dugove.

Istraga je potvrdila da se Ohtani nije kockao, ali Mizuhara zato jeste koristeći njegov novac. Doduše, ne na bezjzbol kojim se Šohei bavi.

Navodno je Ipei izgubio 180 miliona dolara kladeći se na razne sportove svakodnevno tokom perioda od 2021. godine. Kod ilegalnog kladioničara je imao 40 miliona duga, posle čega se odlučio na očajničku meru i bez znanja svog poslodavca sa njegovog računa skinuo 16 miliona.

Kako je do toga došlo nije poznato, ali Mizuhara se svakako nije krio, pa je tako pomenutom kladioničaru poslao poruku sledeće sadržine.

"Očajan sam u ovom klađenju, zar ne? Valjam se od smeha."

Ohtanijev tim je prvobitno saopštio da je novac svesno prebačen na račun kladioničara, za kog se pretpostavlja da je Metju Bojer, pre nego što su promenili priču i okrivili Mizuharu.

On je novac uzimao isključivo od novca koje je Ohtani dobio dok je bio član Ejndželsa, a prva takva zabeležena transakcija se dogodila u novembru 2021. godine kada je prebacio 40.010 dolara.

Ohtani je u decembru prošle godine dogovorio destogodišnji ugovor vredan 700 miliona dolara sa Dodžersima. Njegov ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Međutim, on će do kraja ugovora 2034. godišnje dobijati samo dva miliona dolara, a potom će mu Dodžersi isplaćivati 68 miliona u narednih deset, odnosno do 2043.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu