I dan : Pobede Belgije, Kanade i Rusije

Prvog dana Dejvis kupa u Madridu odigrana su tri duela u grupama B, D i G. <br /><br /> Belgija je pobedila Kolumbiju sa 2-1, Rusija je savladala Hrvatsku sa 3-0, dok je Kanada bila bolja od Italije, 2-1.

Dobrodošli!
Danas od 16.00 zvanično kreće Dejvis kup, koji se igra u Madridu.

Prvog dana na programu su sledeći mečevi:

Hrvatska – Rusija (Centralni teren)
Italija – Kanada (Stadion 2)
Belgija – Kolumbija (Stadion 3)
Program prvog dana je završen
Uzbudljivi mečevi prvog dana turnira i pobede Belgije (2:1), Rusije (3:0) i Kanade (2:1).
Kraj! Pobeda Fonjinija i Beretinija
I konačno je završen program prvog dana takmičenja. Fabio Fonjini i Mateo Beretini dobili su dubl meč protiv Denisa Šapovalova i Vaseka Pospišila sa 6:2, 3:6, 6:3. Tako je Italija smanjila na 2-1.
Igra se samo još dubl meč Kanade i Italije
Italijani su promenili dubl, pa tako Fonjini i Beretini igraju protiv Šapovalova i Pospišila. Italija je dobila prvi set sa 6:2, ali su Kanađanin uzvratili sa 6:3 u drugom. Imamo set odluke.
Kabal i Farah dobili dubl meč
Huan Sebastijan Kabal i Robert Farah dobili su treći set u taj-brejku i tako pobedili Žila i Fligena sa 6:7 (5), 6:4, 7:6 (3).
KRAJ! Rusi dobili i dubl meč, pobedli Hrvatsku sa 3:0
Karen Hačanov i Andrej Rubljev su u dubl meču pobedili Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 7:6 (3), 6:4 i tako doneli Rusiji maksimalnu pobedu nad Hrvatskom od 3-0.
Set za Rubljeva i Hačanova!
Rusi se stvarno ne šale protiv branilaca trofeja, tenisera Hrvatske. Dobili su Rubljev i Hačanov taj-brejk prvog seta sa 7:3 protiv Dodiga i Mektića. Još set i imaće maksimalnoh 3-0.
Kabal i Farah izjednačili
Huan Sebastijan Kabal i Robert Farah dobili su drugi set protiv Žila i Fligena sa 6:4.
Hačanov i Rubljev vratili brejk
Imali su Dodig i Mektić brejk prednosti u prvom setu, vodili sa 3:1 i 4:2, ali su Rubljev i Hačanov uspeli da vrate brejk i sada je 4:4.
Hačanov već igra i dubl
Belgija, Rusija i Kanada pobedili
Imamo tri meča prvog dana takmičenjima u kojima je po 2-0. U toku su dva meča u dublu, ostalo je da krene i treći u susretu Kanade i Italije.

Photo by Alex Pantling/Getty Images
KRAJ! Šapovalov je pobedio Beretinija
Denis Šapovalov je posle dva sata i 56 minuta igre i tri-taj-brejka u super uzbudljivom duelu pobedio polufinalistu US Opena, Matea Beretinija sa 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (5). Tako je Kanada povela sa velikih 2-0 i dobila meč sa Italijom.
Počeo je i dubl meč u susretu Hrvatske i Rusije
Rusija je dobila meč sa Hrvatskom, ali treba da se odigra i meč dubla. Ivan Dodig i Nikola Mektić su sa jedne strane, a sa druge Karen Hačanov i Andrej Rubljev.
Beretini i Šapovalov? Taj-brejk, naravno!
Taj-brejk će odlučiti pobednika super uzbudljivog mečla između Matea Beretinija i Denisa Šapovalova.
Set za Belgiju u dublu
Žil i Fligen su uspeli u taj-brejku rezultatom 7:5 da dobiju početni set protiv favorizovanih Kabala i Faraha.
Velika pobeda za Rusiju i Hačanova
Beretini izjednačio protiv Šapovalova
Taj-brejk drugog seta pripao je Mateu Beretniju, koji je tako izjednačio u setovima protiv Denisa Šapovalova. Ovde će biti još uzbuđenja.
Počeo je i prvi meč u dublu
Belgijanci su dobili meč sa Kolumbijom, ali samo je pitanje kojim rezultatom. Vode sa 2:0, a počeo je i poslednji meč, u dublu. sande Žil i Joran Fligen igraju protiv jednog od najboljih svetskih dublova, Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha. Svaki poen je na kraju bitan, jer se sve zbraja....
Beretini i Šapovalov i u drugom setu igraju taj brejk
Neizvesnost u meču Beretinija i Šapovalova se nastavlja. Kao i u prvom setu, i sada je na redu taj-brejk. Kanađanin je dobio prvi, može li još jedan što bi automatski značilo i pobedu njegovog tima nad Italijom?
KRAJ! Rus Hačanov pobedio Ćorića za 2-0 protiv Hrvatske
Karen Hačanov je doneo i drugu pobedu u singlu za tim Rusije. On je pobedio Bornu Ćorića posle 147 minuta igre sa 6:7 (4), 6:4, 6:4. Tako je Rusija povela sa 2-0.
Hačanov sada ne greši, ima brejk protiv Borne u setu odluke
Nije mu uspelo u petom, ali jeste ponovo, kao i u drugom setu, u sedmom gemu. Karen Hačanov je načinio brejk protiv Borne Ćorića i sada vodi sa 4:3 u setu odluke.
Hačanov ne koristi šansu
Imao je Karen hačanov na 2:2 čak tri brejk lopte protiv Borne Ćorića u setu odluke, ali ne uspeva da ih iskoristi. Drama se nastavlja, sada je 3:3.
Gofan ipak nije dozvolio iznenađenje

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Reakcija Rusa na set za Hačanova
KRAJ! Belgija je pobednik duela sa Kolumbijom
Belgija je dobila i drugi singl meč u susretu sa Kolumbijom. David Gofan je imao dosta problema sa Galan Riversom ali je na kraju slavio sa 3:6, 6:3, 6:3.Belgija sada pred meč dublova vodi sa 2-0.
Hačanov izjednačio protiv Ćorića
Karen Hačanov koristi prednost brejka i dobija drugi set protiv Borne Ćorića sa 6:4.
Gofan napravio presudan brejk?
Mučio se David Gofan sa Galan Riverosom, konačno je došao do brejka u trećem setu, u sedmom gemu, vodi sada sa 4:3.
Šapovalov dobio prvi set protov Beretinija
Denis Šapovalov je imao više nerava u taj-brejku prvog seta protiv Matea Beretinija. Kanađanin je taj lutrijski deo dobio rezultatom 7:5.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Hačanov došao do brejka
Nepisano pravilo kaže da je sedmi gem u svakom setu najbitniji. Kako god bilo, Karen Hačanov je u upravo u tom gemu uspeo da napravi brejk protiv Borne Ćorića i tako povede u drugom setu sa 4:3.
Šapovalov ne koristi šansu za brejk
Maločas Beretini set lopte, a sada Šapovalov ne koristi priliku za brejk! Sve smo bliži taj-brejku u ovom susretu, Italijan vodi sa 6:5.
Beretini ne koristi tri set lopte
Dosta drame u finišu seta između matea Beretinija i Denisa Šapovalova. Italijan je na 5:4 imao tri set lopte na servis protivnika i nije ih iskoristio. Sada je 5:5.
Belgijanac ima veoma bučnu podršku
Gofan izjednačio u setovima
Uspeo je David Gofan da sačuva prednost brejka i vrati teniseru iz Kolumbije Galan Riverosu istom merom - 6:3.
Beretini i Šapovalov oči u oči
Krenuo je i drugi singl meč između Italije i Kanade. Start je prvig seta duela Matea Beretinija i Denisa Šapovalova, nema brejka, Italijan vodi sa 3:2.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Ćorić dobio početni set protiv Hačanova
Morali su Borna Ćorić i Karen Hačanov da igraju taj-brejk prvog seta. Hrvat je napravio mini brejk za 5:3, potom je na 6:4 odigrao odličan poen, hačanov je pogrešio poslavši forhend u mrežu i Ćorić je tako dobio prvi set - 7:6 (4).
Gofan ima brejk
David Gofan je napravio brejk u šestom gemu drugog seta, potom je poveo sa 5:2 i na putu je da stigne do izjednačenja u setovima.
Kako su reagovali Kanađani na trijumf Pospišila?
Gofan se malo pribrao
David Gofan se malo pribrao posle šoka i gubitka seta od 194. igrača sveta. Za sada barem drži svoj servis, ali neće biti zadovoljan pošto je u drugom gemu drugog seta propustio dve brejk lopte.
Hačanov ne koristi prilike za brejk
Čak tri brejk lopte mao je Karen Hačanov na servis Borne Ćorića u osmom gemu ali nije uspeo da ih materijalizuje. Velika borba u ovom susretu, videćemo ko će izaći kao pobednik. Pobedi li Hačanov, Rusija će imati nedostižnih 2-0.
Velika borba Ćorića i Hačanova
Borna Ćorić i Karen Hačanov vode veliku borbu u prvom setu drugog singl meča. U početnih sedam gemova nema brejka, Rus vodi sa 4:3.
Riveros dobio početni set protiv Gofana
Galan Riveros je dobio početni set protiv Davida Gofana sa 6:3.
Pospišil u formi na startu turnira

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Gofan vraća brejk
Uspeo je David Gofan da spreči Riverosa da dobije set. Reprezentativac Kolumbije je servirao na 5:1 za set, ali Gofan je uspeo da mu oduzme serbis i smanji na 5:2.
Dobro ste čuli, Galan Riveros vodi protiv Gofana!
Nešto neočekivano se dešava u meču Belgije i Kolumbije. Danijel Galan Riveros, 194. igrač sveta vodi u prvom setu protiv Davida Gofana usa 5:1. Riveros je tri puta oduzeo servis Belgijancu, izgubio je svoj na 4:0, tako da je pred dobijanjem početnog seta.
KRAJ - Kanada vodi protiv Italije
Vasek Pospišil je u dva seta savladao iskusnog Fabija Fonjinija, 7:6 (5), 7:5 posle 110 minuta igre.
Brejk Pospišila u II setu
Kanada dolazi nadomak vođstva. Pospišil će servirati za meč u narednom gemu.
Rubljov i selektor Tarpiščev

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
KRAJ - Rusija vodi protiv Hrvatske
Andrej Rubljov je savladao Bornu Goja sa 2:0 (6:3, 6:3) posle sat i deset minuta igre.
KRAJ - Belgija vodi protiv Kolumbije
Stiv Darsis savladao je Santijaga Hiralda sa 2:0 (6:3, 6:2) posle sat i pet minuta igre.
Kanadski navijači

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Pospišil vodi!
Vasek Pospišil uspeo je da dobije taj-brejk prvog seta protiv Fabija Fonjinija sa 7:5 i tako stekne značajnu prednost pred nastavak ovog duela.
Hrvatska pred porazom
Rubljov pravi brejk protiv Goja i u 2. setu vodi sa 3:1.

Rus igra dobro, manje greši i teško da će isupustiti ovo vođstvo, a verovatno će pokušati što ubedljivije da slavi, pošto na kraju može da odlučuje gem/set količnik.
Kontroverzni Fonjini

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Darsis gazi
Belgijski teniser nastavlja sa dobrom igrom i u 2. setu. Hiraldo posustaje i gubi dva svoja servis gema zaredom i praktično je "na konopcima" - 4:1.
Pospišil vodi veliku borbu sa Fonjinijem

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Rubljov vodi protiv Goja
Andrej Rubljov osvaja prvi set protiv Borne Goja sa 6:3. Nakon razmene brejkova na startu, ruski teniser je dodao gas i furiozno dva puta oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno da za 35 minuta dođe do vođstva.
Azuri

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Darsis vodi 1:0
Darsis posle 28 minuta rutinski dolazi do vođstva od 1:0 (6:3) protiv Hiralda.
Italija se vraća
Fonjini je odmah nakon gubitka gema na svoj servis uzvratio jako u narednom, došao do 15:40, a zatim iskoristio drugu brejk loptu. Italijan je ponovo u igri - 3:4.
Fonjini u problemu
Italijanski teniser pretrpeo je brejk na meču sa Pospišilom. Kontroverzni Fonjini je uspeo da u dva gema na svoj servis napravi tri servis greške što ga je rezultatski koštalo dosta.

Pospišil potom uz malo muke potvrđuje brejk i vodi 4:1.
Treći brejk u Kaha magici!
Treći gem - treći brejk na meču Rusija - Hrvatska. Rubljov je uspeo da iskoristi greške Goja i sada ponovo ima lepu prednost na startu I seta - 2:1.
Darsis odličan!
Belgijski teniser uspeo je da napravi prvi brejk na meču protiv Hiralda i tako stekao osetniju prednost u prvom setu.

Još jednim sigurnim gemom na svoj servis, 158. igrač sveta potvrđuje brejk - 4:1.
Hrvatska vraća brejk!
Gojo je uspeo odmah da se vrati u prvi set. Hrvatski teniser je uzvratio ribrejkom Rubljovu. Ponovo smo rezultatski na početku - 1:1.
Brejk Rubljova!
Odličan početak meča za ruskog tenisera Andreja Rubljova, koji pravi brejk odmah u prvom gemu.

Gojo je u meč ušao poprilično nesigurno i plašljivo, što je 23. igrač sveta iskoristio - 1:0.
Prvi mečevi počeli
Finalni turnir Dejvis kupa je zvanično startovao. Od 16.00 na programu su tri singl meča:

Gojo (Hrv) - Rubljov (Rus)
Fonjini (Ita) - Pospišil (Kan)
Darsis (Bel) - Hiraldo (Kol)
Ceremonija otvaranja

Photo by Alex Pantling/Getty Images
Pojedinačni mečevi
Hrvatska – Rusija 0-3
Gojo – Rubljov 3:6, 3:6
Ćorić – Hačanov 7:6 (4), 4:6, 4:6
Dodig/Mektić – Hačanov/Rubljov 6:7 (3), 4:6

Italija – Kanada 0-2
Fonjini – Pospišil 6:7 (5), 5:7
Beretini – Šapovalov 6:7 5), 7:6 (3), 6:7 (5)
Boleli/Sonego – Pospišil/Šapovalov odloženo

Belgija – Kolumbija 2-1
Darsis – Hiraldo 6:3, 6:2
Gofan – Galan 3:6, 6:3, 6:3
Žil/Fligen – Kabal/Farah 7:6 (5), 4:6, 6:7 (3)
Svečana ceremonija je počela

7:6 (5), 4:6,6:7 (3)
1. kolo SET GEM
BEL 1
COL 2
6:2, 3:6, 6:3
1. kolo SET GEM
ITA 2
CAN 1
  6:7 (3), 4:6
 
1. kolo SET GEM
CRO  0  
RUS  2  
Današnji parovi

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: