Najbolji mladi bokseri iz regiona u Leskovcu

Najbolji mladi bokseri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore učestvuj na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Leskovcu.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Novi šampion ovog međunarodnog takmičenja u omladinskom boksu biće ustoličen nakon finalnih okršaja u SRC Dubočica.

Prvi put takmičenje u olimpijskom boksu održava se u Leskovcu u organizaciji svih klubova, grada Leskovca i Bokserskog saveza Srbije.

"Ovo je veliko priznanje za naš grad, a tu je i želja predsednika Boskerskog saveza Nenada Borovčanina da unapredi i popularizuje bokserski sport. Zato pozivam sve naše sugrađane da u subotu dođu i da uživaju u dobrim borbama. Biće veoma kvalitetnih borbi, jer je reč o veoma kvalitetnim borcima u svim kategorijama“, rekao je predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović.

Kvalifikacioni mečevi mladih snaga plemenitog sporta sa prostora bivše Jugoslavije obilovali su kvalitetnim boksom, a očekuje se da će samo finale pružiti istinski užitak za sve poklonike ovog sporta koji se nađu u hali „Dubočica“.

Osvajači zlatnih medalja u svim kategorijama biće konkurenti za prestižni trofej “Zlatna rukavica”, jednog od najznačajnijih turnira u bivšoj Jugoslaviji koji za seniore postoji od 1957. godine.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da nije slučajno da se ovaj međunarodni turnir održava baš u Leskovcu.

"Grad Leskovac koji je bogat bokserkom istorijom i publikom koja voli sport i sportska dešavanja zaslužio je da ugosti jedan ovakav turnir, koji Bokserski savez Srbije organizuje svake godine. Siguran sam da će Sportsko rekreacioni centar Dubočica biti prepun na finalnoj večeri", izjavio je Borovčanin.

Kako je naveo, Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli su školu boksa koja je besplatna u sva četiri postojeća kluba u ovom gadu: Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović.

"Važno je za decu koja žele da se bave borilačkim sportovima, nakon toga će izaći kao bolji ljudi, jer boks osnažuje karakter. Okupili smo najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije koje se takmiče u turnirskom sistemu takmičenja. Najboljem takmičaru sledi prestižni trofej „Omladinska zlatna rukavica”,
zaključio je Borovčanin.