Nova vest
Auto-moto

Petak, 10.07.2020.

18:00

Muđelo u Formuli 1 – spektakl zagarantovan

Italijanski autodrom Muđelo naći će se na kalendaru Formule 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Muđelo u Formuli 1 – spektakl zagarantovan
Photo by Andrew Hone/Getty Images

Sezona 2020 u Formuli 1 bila je umalo gotova zbog pandemije koronavirusa, ali se vratila na velika vrata u Austriji i videli smo pravi spektakl.

U Austriji imamo dupli vikend, pa ćemo ponovo gledati trku u Spilbergu, a ista je situacija i u Engleskoj, tačnije Silverstonu, dok ćemo u Italiji gledati dve trke, ali na dve staze.

Trka u Monci je svakako bila planirana i nalazi se u kalendaru, dok je novitet staza u Muđelu (u blizini Firence) koja će se na kalendaru Formule 1 naći 13. septembra, pre trke VN Rusije u Sočiju, koja je zakazana za 27. septembar.

To će biti prvi put u istoriji F1 da se jedna trka vozi na ovoj stazi.

Muđelo je poznat po pravcu nakon poslednje krivine i u MotoGP šampionatu je najveće brzina na toj deonci zabeležena od 356.7 km/h, a to je učinio Andrea Doviciozo na svom Dukatiju.

Samo zamislite Formulu na tom poslednjem pravcu. Sigurno nas čeka spektakularna trka u Muđelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu