Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2020.

09:30

Novak o "minimalnoj razlici" koja može da napravi "ozbiljnu razliku"

Novak Đoković po 11. put se plasirao u četvrtfinale Australijan Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak o
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Drugi teniser svega je pobedio Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:4, 6:4 posle 125 minuta igre i sada ga čeka okršaj protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Meč između Novaka i Dijega nije bio preterano kvalitetan, reklo bi se da je šampion Melburna ostvario još jednu rutinsku pobedu igrajući koliko mu je bilo dovoljno da dođe do nje.

Švarcman je odigrao slabije nego protiv Lajovića i nije imao previše izgleda da ugrozi branioca trofeja.

Osećaj je sjajan, imao sam nekoliko fantastičnih mečeva u nizu na centralnom terenu, u poslednja dva kola. Imao sam više samopouzdanja da prolazim kroz lopticu, pogađao sam servis veoma dobro. Bio je to dobar test za mene jer je Dijego bio u formi, nije ispustio ni set u mečevima pre ovoga. Očigledno je da on može da bude opasan protivnik sa osnovne linije ako mu date vremena”.

Imao sam jasan plan šta treba da uradim. Mislim da sam meč držao pod kontrolom u sva tri seta, možda sam jedino mogao sve da završim malo ranije. Sve u svemu, dobro izdanje”, zadovoljan je Đoković.

Tokom karijere Đoković je često igrao mečeve protiv izuzetnih servera, pa će tako biti slučaj i sada u četvrtfinalu.

Pročitajte još "Stefan zna Rodžera i Rafu... Još je rano pričati o teniskoj karijeri, tako bar kaže moja žena"

Čeka ga Miloš Raonić, a jedno od pitanja odnosilo se i na to kako Novak uspeva da pravi razliku među njima i kako igra protiv njihovih servisa?

Raonić se kreće bolje od Karlovića, on nije visok kao Ivo i Džon Izner. Oni su preko 210 centimetara visoki. Najviši su možda u našem sportu. Za njih je velika prednost kada serviraju sa te visine. Mogu da serviraju pod bilo kojikm uglom, šta god požele. To stavlja pod pritisak protivnika”, kaže Novak.

Visoki igrači imaju problema druge prirode, a Novak ističe i "ozbiljnu razliku" koja može da mu donese prednost u četvrtfinalu.

Ta visina ima i svoje mane, pre svega što se tiče kretanja. Ako im protivnik uzvrati na servis, Raonić se recimo u odnosu na drugu dvojicu tu bolje snalazi. Ne znam, imam utisak da njegov servis može bolje da se pročita. Ne bih rekao da je neznatno sporiji, ali ima drugačiji izbačaj, drugačiju tehniku. Verovatno dobijete i priliku da uradite nešto više na drugi servis kod njega, neko kod druge dvojice. U pitanju su minimalne razlike, ne primećuju se. Ipak, na terenu, to može da napravi ozbiljnu razliku”, poručio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d