Nišikorijeve super baterije, Raonićev servis enigma za Vavrinku

Dva susreta odigrana četvrtog dana Australijan Opena zaslužila su epitet meča dana. Ne bez razloga, reč je bila zaista o pravim trilerima.

Izvor: Zoran Kecman

Četvrtak, 17.01.2019.

11:33

Nišikorijeve super baterije, Raonićev servis enigma za Vavrinku
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Miloš Raonić je u četiri seta pobedio šampiona iz 2014. Stana Vavrinku, 6:7 (4), 7:6 (6), 7:6 (11), 7:6 (5) dok je Kei Nišikori izašao iz bitke sa veteranom Ivom Karlovićem kao pobednik posle pet setova, 6:3, 7:6 (6), 5:7, 5:7, 7:6 (7).

Šta god da izaberete, nećete pogrešili. Gotovo je da su istovetno i trajali, Karlović i Nišikori su igrali tri sata i 48 minuta, a druga dvojica 241 minut.

Neverovatno je kako Ivo Karlović sa 39 godina uspeva da odigra takvim intenzitetom u pet setova. Malo je onih koji bi posle 0:2, uspeli da se vrate u meč na takav način i izjednače, kao što je uradio hrvatski teniser. Ipak, nedostajalo mu je snage u finišu, kada je Nišikori uspeo da prelomi meč i dobije taj set odluke po novom pravilu, u super taj-brejku.

Uspeo je Karlović u prvom meču da pogodi 39 as servisa, a ovog puta još više, 59, ali ne i da se plasira u treću rundu. S druge strane, Japanac kaže da bez obzira na pet setova igranih po nesnosnij sparini, nije umoran.

Radije bih da sam igrao tri seta, ali Ivo je bio veoma dobar. Oba meča sam mogao da izgubim, tako se razvijala situacija, tako da mi sada treba dobar oporavak. Ali, tek smo odigrali dva meča, tako da nisam umoran“, rekao je Nišikori.
Photo by Quinn Rooney/Getty Images
Pravi triler viđen je i u „Rod Lejver areni“ gde su se, po opštoj proceni isuviše rano, sastali šampion iz 2014. Stan Vavrinka i Miloš Raonić. Neverovatno rezultatski tesan meč, reklo bi se da su o pobedniku odličivali milimetri, a posle četiri taj brejka slavio je Kanađanin.

Bila je to fanatična borba za svaki poen, tako da je publika na stadionu imala prilike da vidi meč vredan završnice turnira.

Kiša je danas prvi put od početka turnira remetila program u Melburnu, ali srećom to nije dugo trajalo. Meč Raonića i Vavrinke igrao se pod zatvorenim krovom što je očigledno više prijalo Milošu.

Mislim da su moji rezultati u dvorani uvek bili bolji od onih na otvorenom. Manje spoljnih faktora je prisutno, imate taj konzistentniji osećaj na servisu. Tako da hvala kiši što je padala, volim više dvoranske uslove“, poručio je Raonić.

Ne treba zaboraviti ni još jednu zanimljivu stavku. Miloš je u pauzi između dve sezone ozbiljno radio na korekciji servisa, utisak je da sada manje tapka lopticu, što čini da je njegov početni udarac sada daleko teže pročitati. Protivnik ima manje vremena za anticipaciju i pripremu na ritern, a posle projektila od 220 na sat, kakve obično ispaljuje gorostasni Raonić, izračunajte koliko imate vremena za pravovremenu reakciju.

Ako je ovo pokazatelj šta nas čeka u nastavku turnira, spremite se. Biće svašta do tog finala 27. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: