Rodžer: Nije mi važno što sam se izjednačio s Novakom i Emersonom

Rodžer Federer koji je u suzama proslavio trofej u Melburnu, rekao je da mu je za rekordni 20. Grend slem pomoglo i iskustvo, ali i sreća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.01.2018.

12:48

Rodžer: Nije mi važno što sam se izjednačio s Novakom i Emersonom
Getty Images

Švajcarac je u svom sedmom finalu stigao do šeste titule na Australijan openu, pobedom nad Marinom Čilićem sa 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1.

"Doći do broja 20 je veoma posebno. Moram da priznam da mi je pomoglo iskustvo, a i dosta sreće. Dan pred finale razmišljao sam da kako ću se osećati ako ga osvojim, a kako ako izgubim? Blizu sam, a opet i daleko. Mislim da sam o tome mislio tokom meča. Imao sam većih trenutaka u karijeri, ali ovo je bilo veoma posebno", rekao je Švajacarac a potom dodao da ga je ovo finale podsetilo na finale protiv Bagdatisa:

"Finale je došlo nekako prebrzo. Nisam imao teške mečeve tako da sam bio spreman. Sve ovo me je podsetilo na finale protiv Bagdatisa, koje je bilo veoma teško", istakao je 36-godišnji teniser.

Šestostruki osvajač "Ozi opena" bio je emotivan posle meča i zaplako je posle podizanja trofeja.

"Počeo sam da razmišljam šta da kažem, a svaka tema je bila veoma emotivna. Zahvaliti se mom timu, čestitati Čiliću, zahvaliti navijačima, organizatorima... Mislio sam da ću se opustiti tokom govora, ali nisam. Međutim, srećan sam što mogu da podelim svoje emocije s ljudima koji su napuninili stadion. Suze su bile i za njih".
Getty Images
Federeru nije smetalo što se igralo pod krovom, za razliku od njegov protivnika Marina Čilića.

"Obično sam dobar u takvim uslovima, ali mi ne bi smetalo ni da sam igrao na otvorenom. Mislio sam da bi to moglo da uspori višeg igrača, kao što je Marin. Iznenadilo me je pravilo o vrućini, može biti primenjeno i u večernjom meču. Ne sećam se da sam ikada čuo za takav slučaj. Pola sata pre početka meča su nam rekli za promenu, ali to nije uticalo na mene. Bio sam spreman", rekao je Švajcarac..

Federer se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom sa po šest titula u Melburn parku.

"Nije mi važno što sam se izjednačio sa njima. Oni si imali svoje velike, sjajne karijere i divim im se. Meni su važne emocije koje sam ponovo osetio - pet setova protiv odličnog igrača kakav Čilić, došao sa, do šeste titule u Australiji, 20. Grend slema. To su posebni trenuci za mene. Odbranom prošlogodišnjeg trofeja nastavlja se bajka".

Sa 36 godina postao je jedan od najstarijih Grend slem pobednika.

"Osvojio sam tri Grend slem titule u poslednjih godinu dana. Ni ja ne mogu da veruje,. Godine nisu važne, to je samo broj. Ali, moram da pažljivo planiram i da postavljam ciljeve i prioritete. Sad sam srećan, a uzbudljvo je vreme preda mnom", zaključio je vlasnik 96. trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: