"Sudija me provocirao, tapšao kada protivnik osvoji poen"

Srpski teniser Dušan Lajović bio je razočaran posle poraza u prvom kolu Australijan opena, a taj duel obeležio je skandalozni potez jednog linijskog sudije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

16:00

EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Lajović je dva puta imao set prednosti, ali je poražen od Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana posle četvoročasovnog maratona u pet setova sa 2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9.

U finišu četvrtog seta Duci je imao brejk priliku, Švarcmanov forhend završio je iza osnovne linije, ali nije bilo reakcije linijskog sudije, kao ni onog u stolici, uprkos brojnim protestima srpskog igrača.

Međutim, ono što je linijski uradio posle toga zaslužuje najmanje kaznu jer je direktno navijao za Argentinca.

"Ne znam da li ste primetili ono što mi se desilo u četvrtom setu. Aut je bio na brejk lopti... Okej, može da se desi greška, pa i na brejk lopti. Siguran sam da je bio aut, gledali su posle i na snimku, lopta je bila nekih pet centimetara iza osnovne linije. Ali taj sudija koji je zvao aut, na dva gema posle toga, na Švarcmanov dobijen poen tapše dva puta. Krstio sam se. Prišao sam sudiji u stolici i pitao šta se ovo dešava – direktno me provocira. Glavni sudija ga je posle gledao, on je još nešto gestikulisao, pa ga je ovaj prebacio na drugu stranu. Prvi putu u životu mi se dešava nešto tako", rekao je Lajović.

On nije mogao da veruje da se to dešava na turniru kao što je Ozi open.

"Kasnije sam mu i ja progovarao jer sam bio nervozan, ali da sudija tapše kada protivnik dobije poen, on koji je postavljen da sudi, stvarno je neverovatno", dodao je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: