Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.01.2018.

09:00

Federer: Prošle godine nisam bio 100%, poput Novaka i Stana

Rodžer Federer, drugi teniser sveta i branilac titule na Australijan openu, uvrstio je Novaka Đokovića među favorite prvom Grend slemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer: Prošle godine nisam bio 100%, poput Novaka i Stana
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Federer smatra da se Đoković nalazi u grupi od nekoliko igrača koji mogu da dođu do trofeja u Melburnu.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

Ipak, prvo pitanje se odnosilo kolika je razlika u odnosu na takmičenje od pre 12 meseci.

"Osećaj je potpuno drugačiji. Ove godine se nadam da ću pobediti u prvih nekoliko mečeva i krenuti dobro na turniru, dok sam se prošle godine nadao samo da pobedim bilo kako. Turnir je bio više kao test, da vidimo kako će proći, slična situacija kao ona u kojoj se sada nalaze Novak, Stan i ostali. Nisam bio 100% spreman, ali nikada ne znate šta može da se desi u nedeljama koje predstoje. Ako ste već u žrebu, dajte sebi šansu", rekao je Federer.

Svedočili smo svi velikom povratku Švajcaraca, koji je pobedom nad Rafaelom Nadalom stigao do svog 18. Grend slem trofeja.

"Sve se završilo mnogo bolje od očekivanog, to je bio turnir godine za mene, bez sumnje. Ti mečevi u pet setova… Nisam imao nikakva očekivanja, što je bilo dobro posle toliko godina na kojima imam očekivanja, kao što je i ova. Ne želim da govorim da imam najviše šansi za pobedu jer ne mislim da 36-godišnjak treba da bude favorit na turniru. Zbog toga sam opušteniji".

On tvrdi da, ukoliko Novak bude mogao da igra, svi ga moraju posmatrati kao jednog od favorita.

"Nečije mišljenje je da sam ja favorit, ali verujem da to mogu da budu i Rafa, zbog neverovatne sezone koju je imao, i Novak jer je šest puta trijumfovao ovde. Iako nije poznato kako se Đoković oseća, njih dvojica bi mogli da budu veliki favoriti ovde".

Neki od novinara pokušali su da njegovom stilu igre pripišu manji broj povreda, ali je Rodžer istakao i da njegovi najveći rivali umeju da igraju brzo i agresivno.

"Kada govorimo o Mariju i Đokoviću koje ste nazvali ‘radilicama’, oni mogu da igraju veoma agresivno. Da budem iskren, svi, pa čak i Rafa stoji bliže osnovnoj liniji nego ikada ranije. Vidite, povrede mogu da se dogode u samo jednom trenutku, na primer, prilikom servisa", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve