Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.01.2016.

08:00

Rouč za B92: Federer i Ljubičić? Ne znam šta je ideja

Toni Rouč osvajač je Rolan Garosa 1966. godine, a bio je dva puta vicešampion u Njujorku i jednom na Vimbldonu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Rouč za B92: Federer i Ljubičić? Ne znam šta je ideja
Getty Images

Ipak, poznatiji je kao trener – prvo Ivana Lendla, a zatim i Raftera, Rodžera Federera, Hjuita... U intervjuu za B92 Rouč govori o dometima Novaka Đokovića, Lendlu, saradnji Federer-Ljubičić, kao i tome ko može da iznenadi u drugoj nedelji turnira.

Pomalo iznenađujuće Federer je u svoj tim uveo Ivana Ljubičića, koji je nasledio Stefana Edberga.

“Ivan je bio sjajan igrač, ima i iskustvo kao trener jer je sarađivao sa Raonićem, ali iskreno ne znam koja je Rodžerova ideja sa njime. Bilo mi je jasno šta je sa Edbergom želeo da postigne, da igra još ofanzivnije, i samo se nadam da će i sada nastaviti tako da igra jer samo u tom slučaju može da pobeđuje ostale iz vrha“, počeo je Rouč priču za B92.

U poslednjih nekoliko međusobnih mečeva na Gren slemovima utisak je da je Đoković u psihičkoj prednosti u odnosu na Federera.

“Na dva dobijena seta Federer može da pobedi, ali na tri dobijena je druga priča. Rodžer mora da se pozabavi tim problemom kada igra sa Novakom na Gren slemovima“.

Sa legendarnim 70-godišnjakom razgovarali smo pre meča Đoković – Simon, a Rouč kao da je nešto predosetio.

“U ovom trenutku teško je zamisliti bilo koga da može da savlada Novaka – njegov nivo igre znatno je iznad svih ostalih. Jedino ukoliko bude igrao neke duge mečeve, pa se možda umori i postane sporiji za pola koraka, onda bi to drugima dalo šansu. U suportnom, ako bude pobeđivao u tri ili četiri seta, onda će biti teško da ga iko pobedi“.

Đoković je trenutno na 10 Gren slem titula, četiri manje od Nadala i Samprasa, kao i sedam manje od Federera.

“Mislim da može (da ih stigne). Nužan uslov jeste da ostane zdrav, ali u dobroj je formi i ono što je fascinantno jeste da on i dalje napreduje. Prošle godine je vidno poboljšao igru, a drugi ostaju na istom nivou. Nije toliko do toga da su drugi igrači u padu koliko je Đoković sjajan“.

Za kraj, pitali smo Rouča da li je prepoznao nešto od svog uticaja u periodu dok je Lendl bio trener Endija Marija.

“Ivan je svoj čovek, uvek je bio takav. Uradio je izvanredan posao sa Endijem, on igru posmatra vrlo studiozno i nadam se da će ponovo biti trener jer nam nedostaje. On je radio izuzetno vredno kao igrač i siguran sam da je to bio preneo na Endija“, zaključio je Rouč za B92.

Pročitajte i šta su nam legende rekle ko je za njih favorit na Australijan openu.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu