Nova vest
Atletika

Sreda, 17.11.2021.

09:45

Bolt: Šteta što sam se penzionisao, verovatno bih pobedio u Tokiju

Najbrži čovek svih vremena Jusein Bolt žali što nije nastupao na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: MT

Autor: MT

Bolt: Šteta što sam se penzionisao, verovatno bih pobedio u Tokiju
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Osvajač osam zlatnih odličja misli da bi u Tokiju uspeo da stigne do još jednog.

"Moj trener mi je pred kraj moje karijere kazao: 'Drugi sprinteri ne ubrzavaju u finišu, jer ne mogu. Ti si usporavao. Nikada do tada nisam razmišljao o tome na taj način. Zaista, drugi sportisti nisu baš brzi. Postavio sam lestvicu veoma visoko sa mojim rekordima i onda sam počeo da usporavam. Ali, da sam učestvovao u Tokiju, verovatno bih bio brži od 9,80. Voleo bih da se nisam penzionisao", rekao je Bolt.

Na prethodnim Igrama u trci na 100 metara pobedio je Italijan Marsel Lamont Džejkobs, koji je sa vremenom 9.80 postavio evropski rekord.

"Učinio sam sve što sam mogao u ovom sportu, u današnjoj generaciji nema meni ravnog. Zato verujem da moji rekordi neće biti oboreni još mnogo godina", dodao je on.

Njegov rekord od 9.58 sa Svetskog prvenstva u Berlinu i dalje ostaje nedodirljiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve