Nova vest
Atletika 0

21.4.2024.

11:20

"Divno je gledati borbenost i sportski duh"

Konstantin Žujović iz vrtića „Breza" iz Mladenovca, pobednik je 28. Dečijeg maratona koji koji je održan u Beo ZOO vrtu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Beogradski maraton

On je trijumfovao sa vremenom 36,5 sekundi, što je za samo pola sekunde sporije od rekorda staze oko slonare. Na korak iza njega stao je Veljko Mandić iz vrtića „22. Oktobar" iz Surčina, а treće mesto pripalo je Ognjenu Pešiću iz vrtića „11. april" sa Novog Beograda. Utešna nagrada, Super puž, namenjena najsporijem učesniku finala, pripala je Miji Karavdić iz vrtića Dunavska bajka.

"Divno je gledati borbenost, sportski duh i lepo vaspitanje svih učesnika 28. Dexyco Dečijeg maratona. Želimo da promovišmo zdrav život, da kroz decu utičemo na roditelje da im fizička aktivnost postane svakodnevnica, jer nam je rekreacija svima potrebna da bismo bili zdravi i da bismo se dobro osećali", izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona i dodao:

"Ono što nam je ove godine nedostajalo je slonica Tvigi koja je bila naš sudija 28. godina. Međutim, kako je direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić najavio, već sledeće godine, na 29. Dečijem maratonu nas očekuju dve nove slonovske sudije i mi im se jako radujemo", zaključio je Habuš.

"Srećan sam što danas imam tu čast da podržim najbržih 150 predškolaca grada Beograda. U pretkvalifikacijama je učestvovalo 15.000 predškolaca iz svih 17 gradskih opština i to govori o veličini i značaju jednog ovakvog događaja, kako za svu decu, tako i za grad Beograd. Dečiji maraton je uvertira za najzanačajniji sportski događaj koji Beograd ima, a to je Beogradski maraton, koji nas očekuje već sledećeg vikenda", izjavio je Nikola Penić, sekretar za sport grada Beograda.

Drugarsko obećanje je pročitao Miodrag Dragićević, pobednik Dečijeg maratona 2001. godine, a sada je poznati glumac, koji nije krio emocije i najlepša sećanja koja ga vezuju za  jednu ovakvu manifestaciju.

Čast da prvi obiđu krug oko slonare pripala je deci sa invaliditetom. Nakon toga, 150 najbržih predškolaca nadmetalo se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacionih trka nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu. Tri prvoplasirana mališana kao i Super puž će i ove godine biti promoteri 37. Comtrade Beogradskog maratona koji se održava u nedelju, 28. aprila.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu