Nova vest
Atletika

Petak, 05.03.2021.

14:17

Atletski stadion u Ćupriji čeka asove

Atletski stadion u Ćupriji za nacionalna i svetska takmičenja, koji je završen lane, biće svečano otvoren u maju, ako dozvoli epidemiološka situacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Atletski stadion u Ćupriji čeka asove
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

To je otkrio direktor Atletskog saveza Ćuprije i bivši reprezentativac Dragan Zdravković u izjavi za Tanjug.

Na stadionu lokalni atletičari treniraju a na fudbalskom stadionu, u sklopu kompleksa, utakmice igra domaći FK Morava.

Zdravković je dodao da je bilo predviđeno nekoliko datuma da se stadion svečano otvori, ali zbog pandemije virusa korona, svečanosti su morale biti odgođene.

Radove na novom stadionu u gradu atletike izvela je firma "Bauvzen" iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja.

Na južnoj tribinu postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavima koje su natpis Ćuprija.

Stadion je deo Atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednim 500.000.000 dinara i biće baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Početak izgradnje atletske dvorane, takođe zavisi od epidemiološke situacije, ističu u Ćupriji.

Izgradnju stadiona je finansirala opština a dvoranu će Vlada Srbije i Atletski savez Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksandra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem i drugima pronosio slavu Ćuprije, Srbije i bivše Jugoslavije.

Krajem prošle godine atletski stadion je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka, s direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem, i oni su tada izrekli najviše pohvale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve