Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 28.10.2019.

22:22

Dve ruske atletičarke suspendovane zbog dopinga

Atletski savez Rusije saopštio je da su atletičarke Julija Guščina i Ana Kljaštornaja suspendovane zbog dopinga.

Izvor: B92

Autor:B92

Dve ruske atletičarke suspendovane zbog dopinga
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Kako se navodi, Sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendovao je sprinterku Guščinu na četiri godine, a skakačicu u dalj Kljaštornaju na dve.

Guščina je koristila zabranjenu suspstancu turinabol na Svetskom prvenstvu 2011. godine i Olimpijskim igrama godinu dana kasnije u Londonu. Doping je otkriven posle ponovoljenog testiranja njenih doping uzoraka.

Njoj su oduzete medalje koje je osvojila u štafeti na Igrama u Pekingu 2008. godine i četiri godine kasnije u Londonu, pošto su članice štafete bile pozitivne na doping.

Kljaštornaja je suspendovana zbog korišćenja turinabola od Igara 2012. godine, kada se takmičila pod imenom Ana Nazarova.

Guščina se nije takmičila od 2016. godine, a Kljaštornaja od 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d