Nova vest
Atletika

Sreda, 12.06.2019.

15:41

Opet Rus i opet doping – "nije precizirano, moguća je suspenzija"

Potpredsednik Atletskog saveza Rusije Andrej Silnov mogao bi da bude suspendovan zbog kršenja antidoping pravila.

Izvor: SV

Autor: SV

Opet Rus i opet doping –
Foto: Getty images

Atletski savez Rusije saopštio je danas da će osvajač zlatne olimpijske medalje u skoku u vis iz 2008. godine u petak biti na saslušanju zbog "mogućeg kršenja antidoping pravila".

U saopštenju se dodaje da bi Silnov mogao da bude suspendovan.

Savez nije precizirao za šta se konkretno Silnov sumnjiči.

Silnov je rekao ruskim novinskim agencijama da je dobio obaveštenje Jedinice za integritet u atletici, koja se bavi doping slučajevima, da je pod istragom.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendovala je u novembru 2015. godine ruske atletičare iz međunarodnih takmičenja zbog rasprostranjenog dopinga, ali je desetinama dozvoljeno da se takmiče kao neutralni sportisti, nakon što prođu stroge provere.

IAAF je u nedelju produžila suspenziju i neizvesno je da li će Rusiji biti dozvoljeno da se takmiči na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve