English | Shqip

Proces TV na B92

Projekat unapredjivanja demokratije i sprecavanja korupcije

 
B92SpecijaliLokalni izbori 2004Intervju
     
 

utorak 30. 11. 2004. 20:32 CET

Naslovna strana specijala

Galerija fotografija parlamentarnih izbora 2004
Beograd, 06. 10. 2004.
Predsednik pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karic na konferenciji za novinare (FoNet)

Analize i komentari

 
 
 

Istraživanja javnog mnjenja

 
 
 

B92 o izborima

Intervjui

Enciklopedija izbora

Izborne vesti

DRAGOLJUB STAMENKOVIĆ, SRPSKA RADIKALNA STRANKA
Agencija Beta, 15. septembar 2004.

Moguće postizborne koalicije, osim sa PSS

Kandidat Srpske radikalne sranke za gradonačelnika Niša Dragoljub Stamenković rekao je da je spreman, nakon lokalnih izbora 19. septembra, za postizborne koalicije sa svim partijama, osim sa Pokretom snaga Srbije. "Politička matematika je čudna stvar. Često čovek ne može sa onim s kojim želi, već sa onim s kojim mora. Sve zavisi od izbornih rezultata, ali sa strankom Bogoljuba Karića sigurno nećemo praviti nikakvu koalicija jer iza njegove kampanje stoje laži i prevare. Sve ostalo je stvar dogovora i razgovora", rekao je on.

Stamenković kaže da nijedna politička stranka nema toliko pameti kolika je potrebna gradu Nišu da krene napred. "Ako ne pobedim u prvom krugu u drugom očekujem podršku građana, a imam i razgovore s nekim političkim partijama i oni su spremni da, ukoliko nemaju svog kandidata, podrže mene", rekao je Stamenković.

Na pitanje kako bi, ukoliko pobedi na izborma, sarađivao s Vladom Srbije, Stamenković je rekao da on nije covek koji razdvoja i svađa. "Ni s jednim političarem nemam nikakvih sukoba, a većinu ministara, sadašnjih, bivših i budućih, znam jer sam 12 godina u politici i sa svakim od njih sam u dobrim odnosima", rekao je on.

Stamenković je ocenio da je najveći problem Niša nezaposlenost, a da će kao eventualni gradonačelnik učiniti sve da se završi niški Klinički centar. "Završetak KC je moguć ukoliko se u toku jedne godine sve investicije koje je grad dužan da investira u zdravstvo zamrznu, a sredstava usmere u završetak KC", rekao je Stamenković.

On je dodao da će kao poslanik učiniti sve da se donese zakon o gradovima koji će jasnije definisati status Niša, Kragujevca i Novog Sada. "Mnogi povereni poslovi moraju da budu izvorni poslovi lokalne samouprave kada je u pitanju grad i grad mora imati jasno definisane odnose prema republici u pogledu sticanja i korišćenja sredstava koje se ostvaruju na njegovoj teritoriji", rekao je on.
Intervju: Slobodan Vuksanović

 

Intervju: Goran Ćirić

 

Intervju: Nebojša Čović

 

Intervju: Branka Bošnjak

 

Intervju: Zoran Drakulić

 

Intervju: Dragan Kojadinović

 

Intervju: Jasmina Mitrović Marić