Kolašin / thinkstock
Kolašin / thinkstock

Ambiciozni planovi za skijališta u Crnoj Gori: Koliko će koštati ski-pass?

Podeli

Crna Gora ima potencijal da postane ozbiljan skijaški turistički centar, a planovi su ambiciozni. U novo skijalište "Kolašin 1600" uloženo 13,5 miliona evra. Pročitajte i kolike su cene ski-pasa.

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je juče da je u novo skijalište "Kolašin 1600" uloženo 13,5 miliona evra i istakao da će spremno dočekati skijaše već ove sezone, piše crnogorski "Mondo".

Izgrađen je objekat bazne stanice, 4,6 kilometra staza, parking za posetioce i žičara sa šestosedom.

"Ovo je tek prva etapa razvoja, jer planiramo i nabavku sistema za osnežavanje i izgradnju još jedne žičare, kojom će se ovaj prostor povezati sa skijalištem 'Kolašin1450', čime će se stvoriti potencijal kapaciteta 45 kilometara skijaških staza, što Bjelasicu stavlja u rang velikih zimskih centara u regionu", rekao je Marković.

Plan je i da se izgrade dve žičare-gondole, a na Savinom kuku i žičare šestosed. Na Žabljaku će biti izgrađeni hotelski kapaciteti visoke kategorije, kao i ski-centri na Bjelasici i na planini Hajla u Rožaju, najavio je crnogorski premijer.

Turistička organizacija Žabljak je objavila ranije cene koje će ove zimske sezone važiti u ski-centrima Savin kuk i Javorovača.

Za skijalište Savin kuk, jednodnevni ski-pas koštaće 12 evra, poludnevni i dečji do 14 godina osam, a noćni šest evra. Dvodnevni ski-pas koštaće u februaru i martu 20 evra, desetodnevni u januaru 100 evra, a u februaru i martu 80 evra.

Za sedmodnevni ski-pas će u januaru biti potrebno 70 evra, a u februaru i martu 60 evra. Petodnevni ski-pas koštaće 50 evra, sezonski 150 evra, dok će sezonski ski-pas za stanovnike Žabljaka iznositi 100 evra.

Turistička vožnja žičarom će za odrasle koštati sedam evra, a za decu četiri evra.

Kada je u pitanju skijalište Javorovača, dnevni ski-pas za odrasle koštaće osam evra, a za decu pet evra. Za sedmodnevni ski-pas za odrasle potrebno je izdvojiti 48 evra, a za decu 30 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 163 idi na stranu