Izvor: B92

U maloj dolini čiji se obodi protežu i preko švajcarske granice možete provesti neverovatno zimovanje i uživati u autentičnom šarmu Savoje.

Morzine je njen najsvetliji dragulj i nalazi se u srcu područja Portes du Soleil. Cela regija nudi izuzetne mogućnosti kako za početnike, tako i za profesionalce u svim zimskim sportovima.

Morzine (Foto: maz.nu / Flickr.com)

Ako ste zaljubljenici u skijanje, snoubord, snoublejd ili skijaško trčanje, u Morzine-u ćete se susresti sa pravim izazovima, odlično uređenim stazama i izuzetnim gostoprimstvom lokalnog stanovništva.

Do staza za početnike lako se stiže, a snega ima tokom cele sezone zahvaljujući brojnim snežnim topovima. Stotine staza u celoj oblasti nude za svakog po nešto – od blagih do izazovnih terena od kojih neki imaju svetski čuvena imena, poput „Švajcarskog zida“.

Možete skijati na 80 kilometara kroz dve zemlje, a da nikad ne koristite dva puta istu žičaru.

Snoubord

Avori (Foto: Leon Wilson / Flickr.com)

Snouborderima će se svideti frirajd i parkovi koji imaju najbolju „cev“ u Evropi u Avoriju. Zato nije čudo što je Portes du Soleil ocenjen kao jedno od najboljih odmarališta za bordere zbog mnoštva pogodnosti koje imaju ovde.

U Morzine – Avoriju možete uživati u paraglajdingu, klizanju, spuštanju toboganom i šetnjama kroz guste šume.

Uz sve to, na raspolaganju su brojni kafići i restorani za dobar noćni provod. Ko poželi, može zaobići hotelski smeštaj i odsesti u tradicionalnim planinskim kolibama od kojih su neke luksuzno opremljene.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.