Izvor: klix.ba

Noćni izlazak u evropskim prestonicama i svetskim destinacijama mogao bi biti prilično osetan za vaš novčanik, a agencija Ski Vertigo istražila je koji svetski gradovi nude najjeftiniji večernji provod.

Gradovi kao što su Berlin, Buenos Aires i Las Vegas - su poznati po svojoj živopisnoj noćnoj sceni, ali provod na ovim lokacijama može biti "iscrpljujući" za vaš novčanik.

Stoga je turistička agencija Ski Vertigo sprovela istraživanje kako bi otkrila gde vas izlazak neće ostaviti s praznim računom.

Koristili su zanimljivu metriku analize cene tri piva, 5 kilometara vožnje taksijem i obroka u McDonald'su u 183 velika grada kako bi ustanovili gde je noćni provod najisplativiji.

Na prvom mestu je Gvangdžou, grad koji je istorijski poznat kao glavna polazna tačka za Put svile i glavna kineska trgovačka luka, ali i grad koji ima obilje barova, klubova i zabava na brodu. Tri piva, putovanje taksijem i jelo u McDonald'su će vas ovde koštati samo 8,52 evra. Kina još ima tri grada na istoj listi, a Šenžen i Peking su takođe rangirani među prvih 10.

Indija takođe dobro prolazi. Gurgaon, grad jugozapadno od Nju Delhija, nalazi se na drugom mestu sa 9,44 evra u proseku, Koimbatore je na četvrtom, a Kalkuta na petom. Na trećem mestu je Aleksandrija u Egiptu, sa potrošnjom od 9,53 evra.

Među deset najjeftinijih destinacija za noćni život koje možete rezervisati u 2024. godini su:

Gvangdžou, Kina (€8,52)

Gurgaon, Indija (€9,44)

Aleksandrija, Egipat (€9,53)

Coimbatore, Indija (€9,85)

Kalkuta, Indija (€9,95)

Ho Ši Min, Vijetnam (10,04€)

Šenžen, Kina (€10,32)

Tunis, Tunis (€10,42)

Peking, Kina (€10,71)

Džakarta, Indonezija (€11)

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.