Izvor: B92

Istraživanje podataka iz Gugl pretrage je pokazalo da Amerikanci najviše guglaju Ajfelov toranj, koji je apsolutni pobednik u čak 21 američkoj državi.

Uprkos pandemiji koronavirusa, onlajn pretraživanje najpopularnijih znamenitosti je poraslo za 20 odsto u odnosu na prošli mesec.

Provajder luksuznih putovanja Kuoni je zahvaljujući podacima iz Gugl pretraživanja došao do saznanja koja turistička obeležja žele da posete građani SAD-a.

Analiziranjem podataka šta Amerikanci guglaju kada žele da se informišu o stranim znamenitostima, otkriveno je najtraženijih sedam turističkih lokacija.

Top-10 mesta koje svako mora da poseti - prvi deo FOTO/VIDEO

Rezultati istraživanja otkrila su da je Ajfelova kula znamenitost koju Amerikanci žele najviše da vide.

Obeležje Pariza se našlo na vrhu liste želja za stanovnike u čak 21 američkoj državi.

Nakon Ajfelove kule sledi Pompeja u Italiji, koja je pobedila u 16 država.

Odobren ulazak u SAD - ali pod jednim uslovom

Planina Fudži u Japanu se nalazi na trećem mestu, kao pobednik u četiri države, pa Kineski zid, koga su najviše guglali u tri američke države.

Slede Maču Pikču (Peru) - pobednik takođe u tri države, Stounhendž u Velikoj Britaniji, najtraženiji u jednoj državi, kao i Tadž Mahal u Indiji takođe u jednoj.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.