Izvor: B92, klix.ba

Arhitekte su predstavile novi koncept hotela koji bi bio izgrađen u predelu Preikestolena, masovnoj litici koja se izdiže 604 metara iznaj fjorda Lisefjorden koji se nalazi nasuprot Kjerag visoravni u u Norveškoj.

Ovaj hotel je dizajnirao turski arhitektonski studio Hairi Atak, a zamišljeno je da hotel bude svojevrsni produžetak ove stene. Ispod hotela treba da bude izgrađen dugački i uski bazen, koji visi iznad litice. Ime hotela još nije poznato, a sastojao bi se od samo devet soba, recepcije, hola, jednog restorana i kafića.

Atak je za Insajder rekao da je očaran idejom da boravi u sobi na samoj ivici litice, ali je priznao da je ideja o bazenu koji visi tačno iznad litice zastrašujuća.

Prema projektu, bazen bi u potpunosti trebalo da bude izgrađen od stakla tako da bi posetioci, dok se kupaju u njemu mogli da uživaju u pogledu na fjord, 600 metara ispod njegovih nogu. Međutim, sve je još u fazi planiranja i nije sigurno da će postati stvarnost.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.