Izvor: B92

Kao da nije dovoljno teško posetiti Severnu Koreju, vlasti su sada odlučile da će ograničiti broj turista koji ulaze u zemlju na hiljadu.

Kako piše kineski „Global tajms“, broj posetilaca koji će moći da uđu u Severnu Koreju biće hiljadu dnevno. Turističke agencije u Kini su već obaveštene o promeni.

Pretpostavlja se da je ova odluka došla nakon talasa turista koji je poželeo da poseti Severnu Koreju u vreme susreta Donalda Trampa i Kim Džong Una.

Iako je teško dobiti uvid u statistiku o poseti turista, državni izveštaj navodi da je najveći broj turista ikada posetio S. Koreju u julu i avgustu prošle godine, kada su na granici beležili 1,800 turista dnevno.

Severnu Koreju poseti tek oko 10.000 turista godišnje, a većina njih je iz Kine. Turiste najviše zanima kako izgleda jedna ovako zatvorena država kojom Kimova porodica suvereno vlada decenijama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.