Izvor: B92

Nusa Penida je ostrvo koje se nalazi jugoistočno od Balija. Najviša tačka brdovitog ostrva nalazi se na nadmorskoj visini od 524 metra.

Ostrvo je udaljeno 40 minuta vožnje brodom od ostrva Bali, sa koga do Nusa Penida plovi veliki broj trajekata i brzih brodova.

Osim prelepih peščanih plaža, posetioci ostrva Nusa Penida mogu da posete divne pećine, zanimljive priobalne stene i veliki broj hindu hramova.

Ostrvo je i svojevrsno je utočište za ugrožene ptice te regije. U njegovoj blizini se nalaze još dva ostrva: Nusa Lembongan i Nusa Ceningan.

Inače, Nusa Penida je pravi raj za ljubitelje ronjenja, jer ima veliki broj upravo tome namenjenih lokacija kao što su: Penida Bej, Batu Lumbung (Point Manta), Batu Meling, Batu Abah, Toja Pakeh i Malibu Point.

Oni koji se usude da rone kod Malibu Pointa biće u prilici da vide impresivne sive i bele grebene, alo i brojne morske pse.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.