Izvor: B92

Prvi put posle dve godine, Bermudska ostrva suočila su se sa drastičnim padom posetilaca zbog greške koja je u međuvremenu postala veliki problem.

Bermudi, grupa ostrva u Severnoatlantskom okeanu, poznati su po svojim ružičastim plažama i tirkiznoplavoj vodi, zbog kojih se smatraju svojevrsnim rajem na Zemlji.

Međutim, u poslednjih nekoliko meseci otkazano je više od 3.000 turističkih aranžmana, a sve zbog greške u kucanju.

Naime, kada je uragan Irma, praćen uraganom Hoze, pogodio Karipska ostrva u septembru, opustošena su mnoga ostrva u tom arhipelagu.

Bermudi, koji su udaljeni oko 1.600 kilometara, svakako nisu bili među njima, ali je zbog sličnosti naziva sa ostrvom po imenu Barbuda u Karibima, došlo do poistovećivanja ove dve geografske lokacije.

Naime, nekoliko velikih organizacija saoštilo je tada da su uragani pogodili Bermudska ostrva, pa su zvaničnici ostrva počeli da se bude uz poruke "Nadamo se da ste dobro!", koje su pristizale iz svih krajeva sveta.

Kao posledica, došlo je do drastičnog pada u tražnji turističkih aranžmana i masovnog otkazivanja rezervacija, a situaciju pogoršava to što ekonomska situacija Bermuda, baš poput mnogih drugih ostrva, u velikoj meri zavisi od turizma.

Iako su zvaničnici učinili sve da demantuju vesti na marketinškim kanalima i društvenim mrežama, šteta je već bila učinjena.

Kako će se ostrva izboriti sa ovim problemom, ostaje da se vidi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.