Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Šta u Sloveniji najviše zanima srpske turiste?

Podeli

Srpske turiste u Sloveniji najviše zanimaju banje, a dolaze i zbog planinskog turizma i siti tura u Ljubljani, izjavio je ministar turizma, razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek koji je saradnju u oblasti turizma dve zemlje ocenio kao vrlo uspešnu.

Zadovoljni smo saradnjom na polju turizma između Slovenije i Srbije. Srbi su na 7. mestu po dolascima, a u 11 meseci 2015. imali smo gotovo 80.000 gostiju iz Srbije, koji su ostvarili 204.000 noćenja”, rekao je Počivalšek u izjavi Tanjugu na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kojem je Slovenija ovogodišnja zemlja partner.

To je za sedam odsto više nego godinu dana ranije, primetio je on i dodao da je ujedno i dobar osnov koji može da se nadogradi.

Zato smo i odlučili da više ulažemo u promociju Slovenije na stranim tržištima, a naš nastup na ovom sajmu iz godine u godinu napreduje. Cilj nam je da povećamo priliv srpskih gostiju u Sloveniju”, rekao je resorni slovenački ministar.

On je istakao da to što je Slovenija ove godine zemlja partner na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, znači da je rešena da se više promoviše na srpskom tržištu.

Srbija je za nas značajna, i ima potencijala i za širenje saradnje. Blizina je važan faktor, jer može da se dođe autom, a otvorena je i nova dnevna linija Er Srbije Beograd - Ljubljana, što će poboljšati saradnju”, objasnio je Počivalšek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18919 idi na stranu