Bežimo od kiše u topliji kraj: Balos,da li je ovo najlepša plaža Grčke? VIDEO

Podeli

Nije bilo lako odabrati lokaciju, jer kad je ova mediteranska zemlja u pitanju, ona nudi pravo bogatstvo - teško je gotovo koliko i detetu da se odluči za jedan slatkiš dok stoji ispred čitavog rafa u prodavnici.

Smeštena u laguni Balos, u oblasti Hanja (Chania), plaža je do pre dvadesetak godina bila nepoznata široj javnosti, pa su joj pristupali samo dobri poznavaoci najvećeg grčkog ostrva, kao i meštani.

Avanturisti i moderni robinzoni reći će da su razočarani što je ova, nekada neistražena lokacija, danas daleko pristupačnija - dobro je poznato da se do plaže može kako peške, ako ste smešteni u neposrednom okruženju, u oblasti Hanja, zatim kolima ili motorom, koji je na ovom ostrvu posebno popularno prevozno sredstvo, jer su poslednjih godina napravljeni prilazi za motorizovane, kao i organizovanim ekskurzijama brodom.

Pokrivena je najfinijim peskom zlaćane boje, a na njenom južnom delu kristalno čista, sveža morska voda obrazuje jezero, "morski bazenčić" - omiljeni deo za neiskusne plivače.

Uz plažu su smeštene dve taverne, pa se posetioci najčešće odlučuju za celodnevni izlet na Balosu. Uživajte u prizoru.

strana 1 od 19 idi na stranu