Gitio / thinkstock
Gitio / thinkstock

Morski gradić u Grčkoj koji će probuditi sva vaša čula

Podeli

U grčkom gradu Gitiju na Peloponezu naći ćete baš sve što prija vašoj duši: taverne s domaćom kuhinjom, riblje taverne s baštama u prvom redu obale do mora, kafiće, barove, klubove i prodavnice svih vrsta. I početak kraja regije Mani, čiji će vas duh pratiti i kasnije.

Čim izađete iz Gitija put vas vodi sve do izvanrednih plaža. Jedna od njih je Mavrovuni (Crna gora), koja je savršeno organizovana za kupače, ali i ljubitelje kampovanja.

Oni koji nisu ljubitelji peska neka se ne brinu. Ovaj ovde je „debeo“, kako Grci vole da kažu, pa se ne lepi, a zbog postepenog ulaska u morsku dubinu, plaža je idealna za odrasle kupače. Plaža se prostire čak na tri kilometra, a na njenom samom kraju, nakon 300 metara hoda zemljanim putem nalazi se jedna od najboljih taverni u ovom delu Grčke u kojoj možete uživati u lignjama i zečetini sa prženim krompirom.

Peloponez / thinkstock
Peloponez / thinkstock

Nastavite li put slede Bati, Ageranos, Kamares i Paganea, plaže idealne za kupanje, a teško je rečima opisati koja je lepša od koje.

Na plaži Vati nalazi se i kamp-centar Zevs, mirno, čisto i prijateljski nastrojeno okruženje, sa pristupačnim cenama i na samo par metara od mora. Idealno za putnike koji traže jednostavan smeštaj.

Dve sjajne taverne, koje podsećaju na neka druga vremena, naći ćete na plaži Kamares.

Nastavite li još dalje, stižete do plaže Abelos u Agios Kiprijanu. Plaža je podeljena na dva dela, ali ima tri taverne.

Gitio plaža / thinsktock
Gitio plaža / thinsktock

Ako se neko umori od toliko mora, možete nastaviti još pet kilometara pravo i stići u oblast Taigeto. U šumi se nalazi Drosopigi. Gleda na zaliv Lakonisos odozgo, a okolo se nalazi bezbroj taverni sa čijih terasa možete posmatrati zaliv dok uživate u kafi ili klopi.

P.S. Samo nemojte preterivati sa pićem i naginjanjem, prilično je visoko.

Pogledajte gde se tačno nalaze lokaliteti iz teksta:

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 15 idi na stranu